Sony julkaisin uutuuden suurinäyttöisten puhelimien luokkaan. Sony Xperia Z Ultra on varustettu luokkansa suurimmalla näytöllä, jonka koko on huikeat 6,4 tuumaa. Lisäksi puhelimen sisällä sykkii suorittimena Snapdragon 800 2,2 GHz nopeudella. Xperia Z sarjan muiden mallien tavoin suuri uutuus on myös vedenkestävä, luokituksella IP55. Puhelin tukee LTER verkkoa.

Sisäistä muistia luurissa on 16 GB ja lisää saa muistikorttipaikan avulla tarpeen mukaan. Näyttö on tarkkuudeltaan Full HD -tasoa ja Sony lupaa tälle mukaansa maailman suurimmalle älypuhelimen näytölle värikylläistä ja kontrastikasta kuvaa.

Puhelin on vain 6,5 mm paksu ja painoa sille on valmistajan mukaan kertynyt noin 212 grammaa. Xperia Z Ultra on varustettu 8 megapikselin kameralla, mutta siinä ei ole salamaa. Etukameran tarkkuus on 2 megapikseliä. Uutuus on saatavissa mustana, valkoisena ja violettina. Puhelimen design seuraa tarkasti Xperia Z -sarjaa, eikä sukulaisuussuhteesta voi erehtyä. Laite tulee maailmanlaajuisesti tarjolle vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä.