LG julkaisi 7.8. uuden lippulaivamallistonsa G-sarjan ensimmäisen puhelimen, G2:n, jossa on panostettu sekä muotoiluun että tehoon. Tehopaketin avainsanoina ovat mm 5,2″, Snapdragon 800, 2 Gt, 2,26 GHz, LTE ja 13 Mpix.

G2:ta vauhdittaa 2,26 GHz Snapdragon 800, siinä on 2 gigatavua muistia, 5,2″ FullHD IPS-näyttö, 16/32 Gt tallennustillaa ja 13 Mpx kamera optisella kuvanvakaimella, sekä LED-salama. G2 kykenee LTE-yhteyksiin ja siinä on IR-lähetin ja NFC. Puhelimessa ei ole paikkaa SD-kortille. Akussa on kapaisteettia hulppeahkot 3000 mAh ja käyttöjärjestelmänä on Jelly Bean 4.2.2. Puhelimen ulkomitat ovat  138,5 x 70,9 x 8,9 mm.

LG G2 edestä LG G2 takaa

 

LG on panostanut G2:ssa tehon lisäksi muotoiluun ja käytettävyyteen; puhelimen suuren koon vuoksi LG on siirtänyt virta- ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet puhelimen takapuolelle. Näyttö taas on lähes reunaton. LG kehuu laitteen tuottavan uudella audiopiirillään hifi-tasoista ääntä (24bit, 192 kHz), mutta se jää kuultavaksi.

Videokuvaa ottaessa G2:ssa on jännä toiminto, AudioZoom, joka kolmen stereomikrofonin avustuksella pyrkii keskittymään kohteeseen, jossa on focus ja hiljentää muuta ympäröivää hälyääntä. Tracking Zoom taas pyrkii säilyttämään tarkennuksen valitussa kohteessa, kuten vaikka jälkikasvun kasvoissa. Sama toiminto toimii myös videota katsellessa, jolloin tiettyyn kohteeseen voi zoomata ja videosovellus pyrkii säilyttämään tarkennuksen koko videon ajan. Kamerassa on pokkareista tutut kuvanvakain ja yhdeksän pisteen automaattitarkennus.

Sovelluspuolella on myös tukku käytettävyyttä parantavia virityksiä. LG:n tutun QuickMemon voi käynnistää äänenvoimakkuudensäätimestä, kuten myös kameran. G2:n saa käynnistettyä unestaan KnockOn-toiminnolla tuplanapauttamalla näyttöä. Answer Me -toiminnolla puhelin alentaa soittoääntä ja vastaa automaattisesti puheluun kun puhelin nostetaan korvalle. Plug&Pop suosittelee sovelluksia tai toimintoja, kun puhelimeen kytketään kuulokkeet tai USB-kaapeli. SlideAside mahdollistaa kolmen viimeksi käytetyn sovelluksen käyttämisen helposti vetämällä näytön yli kolmella sormella. QuickRemoten avulla puhelinta voi käyttää kaukosäätimenä ja TextLinkin avulla tekstinpätkiä voi tallentaa helposti esimerkiksi tekstiviesteistä. Mielenkiintoisin ominaisuus kuitenkin on GuestMode, jonka avulla vieras käyttäjä käyttää omaa rajoitettua tiliään, jos puhelin avataan muulla kuin omalla kuviolla lukitustilasta. Näin omat henkilökohtaiset tiedot ovat suojassa jälkikasvuilta tai muilta uteliailta.

Speksien perusteella G2 näyttäisi sopivan hyvin muiden huippumallien joukkoon. G2 on luvassa Eurooppaan parin kuukauden sisällä julkaisusta. Hinnasta ei ole vielä tietoa.

Tuotesivu

Kuva-arkisto