Mikä on sininen, suunniteltu Suomessa ja maksaa noin 30 euroa?

Tällä kertaa arvioitavanamme on Gollan Superduct korvanappikuulokkeet. Mitä 30 euron trendikkäästi eri värisinä saapuvilta kuulokkeilta voi oikein odottaa?
Pakkaus on yksinkertaisen tyylikäs; etupuolen luukun voi avata jolloin kuulokkeet näkee pakkauksen sisällä ja pakkausmateriaali on laadukasta. Kuulokkeet on pakattu tiiviiseen vaahtomuovimuottiin ja sisällä on myös pikaopas sekä erikokoisia korvanappeja. Korvanappeja on kolmea eri kokoa sekä jokaisesta kahta eri väriä. Arvostelukappaleessamme mukana tulivat siniset (kuulokkeiden väri) sekä läpinäkyvät korvanapit. Korvanappien värit vaihtelevat hieman eri väristen kuulokkeiden mukaan, mutta mukana on aina vähintään kahta eri väriä. Litteä audiokaapeli estää teoriassa solmujen muodostumisen ja käytännössä tämä tarkoittaa umpisolmuja. Muutamia kertoja kun kuulokkeet olivat repun pohjalla, olivat ne onnistuneet sotkeutumaan, mutta sotkun purkaminen oli vaivatonta, koska kunnollisia solmuja ei ollut päässyt muodostumaan.

Koska kuulokkeet ovat suunniteltu ensisijaisesti älypuhelimille, löytyy niistä mikrofoni ja vastausnäppäin. Golla mainostaa vastausnäppäimen mahdollisuutta vaihtaa kappaletta, mutta ainakin HTC:n mukana tulevat nappikuulokkeet toimivat kuten Gollatkin Nexus 4:ssä sekä Xperia Z:ssa kappaleenvaihdon kanssa. Ominaisuus on kuitenkin sellainen ettei allekirjoittanut ainakaan aiemmin ole siihen törmännyt, joten Gollalle pointsit sen esiin tuomisesta.

Äänenlaadullisesti Gollan kuulokkeista ei ole pahaa sanottavaa; Spotifyn kautta soitettu musiikki kuulostaa hyvältä ja basso on iskevää. Golla mainostaakin kuulokkeita nimenomaan paremmalla bassontoistolla ja ero puhelimien mukana tuleviin vakionappikuulokkeisiin on selkeä.
Jos olet markkinoilla etsimässä hieman parempia kuulokkeita vakioiden tilalle, on Golla hyvä vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat neutraalia äänentoistoa, kannattaa Golla bassonvahvistuksen vuoksi ohittaa ja suunnata katse kohti muiden merkkien valikoimaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA