Netissä on liikkunut huhua, että Samsung Galaxy Note 3 tulisi markkinoille aluelukittuna. Tämä on osittain totta, sillä laitteen voi ottaa käyttöön vain sen myyntialueen SIM-kortilla. Euroopasta ostettu puhelin pitää siis ottaa käyttöön Euro-alueen SIM-kortilla. Käyttöönoton jälkeen on kuitenkin mahdollista vaihtaa esim. jenkkiläinen SIM-kortti laitteeseen, sitä ei ole siis estetty.

Kyseessä on yksinkertaisesti keino, jolla Samsung pyrkii rajoittamaan puhelimien myyntiä takuualueidensa ulkopuolelle. Yhdysvalloista ostetun laitteen joutuu lähettämään Yhdysvaltoihin huoltoon ja Yhdysvalloista joudutaan taas lähettämään Euro-laitteet Eurooppaan. Tämä ”rajoite” ei suoranaisesti häiritse niitä jotka ostavat laitteensa euro-alueelta, sillä laitteet aukeavat suomalaisella SIM-kortilla ja ovat tämän jälkeen käytettävissä reissussakin muiden alueiden SIM-korteilla. Mikäli tilaat puhelimen Aasiasta tai Yhdysvalloista, löytyy esim. eBay:stä halvalla lataamattomia prepaid SIM-kortteja, joilla ko. alueen puhelimen voi avata. Tämä toiminnallisuus on vahvistettu meille myös Samsungin toimesta.