Sony julkaisi odotetusti IFA:ssa uuden lippulaivansa, Honami-koodinimellä huhuissa liikkuneen, Xperia Z1:n.


Xperia Z1 on valmistettu yhdestä alumiinipalasta, tehden siitä entistäkin kestävämmän. Edeltäjänsä tapaan Z1 on myös IP58-luokiteltu, joten sen voi upottaa jopa 1,5 metrin syyvyyteen puolen tunnin ajaksi. Näyttö Z1:ssä on viiden tuuman Full HD -resoluutioinen Triluminous TFT-näyttö ja se hyödyntää myös Bravia Engine ja X-Reality -kuvanparannustekniikoita tehden kuvasta värikylläisen. Näytön katselukulmat ovat myös parantuneet Xperia Z:aan nähden huomattavasti.
Sisällään Sony Xperia Z1 pitää trendikkäästi Qualcomm Snapdragon 800 -järjestelmäpiirin neljällä 2,2 GHz Krait 400 -ytimellä ja Adreno 330 -grafiikkapiirillä, 2 Gt keskusmuistia, NFC- ja LTE-tuet, ja 16 Gt tallennustilaa, joka on laajennettavissa jopa 64 gigatavun SD-muistikortilla. Painoa puhelimella on 169 grammaa ja akun kapasiteetti on 3000 mAh.

z1_accessories
Kamerakennoistaan kuuluisalle Sonylle kamera on ehkä kunnianhimoisin uudistus Xperia Z1:ssä; 20,7 Megapikselin kamera yhdistettynä Sonyn G -linssiin ja BIONZ -kuvaprosessoriin, saa aikaiseksi loistavia kuvia, jopa pimeässä. Tämän esittelemistä varten messuilla oli tutun N-valmistajan tyyliin pieni koppi, jossa oli pieni reikä kuvaamista varten. Testasimme pimeäkuvausta perusasetuksilla niin Nexus 4, Samsung Galaxy S3 kuin Nokian 925 -puhelimellakin, joiden kaikkien kuvat jäivät tummemmiksi kuin Xperia Z1:n. Oletusasetuksilla Xperia Z1 ottaa 20,7 megapikselin kuvan ja pienentää sen 8 megapikselin kokoiseksi, joka on luonnollisesti täysin riittävä yleiseen käyttöön. Etuna tässä tarkempi kuva ja vähemmän kohinaa. Ehkä mielenkiintoisin omainaisuus kameraohjelmistossa on Timeshift Burst, joka ottaa huimalla nopeudella purskeena kuvia (jopa 61 kpl kahden sekunnin sisään), sen jälkeen antaa kuvaajan valita niistä mieluisimman. Tätä demottiin luonnollisesti hyvin yleisellä tilanteella, jossa missaat sekunnin murto-osalla tilanteen ja Z1:llä voit kuitenkin selata otoksia sekuntia ennen ja sekunnin jälkeen laukaisimen painalluksen ja valita niistä onnistuneimman.
Kädessä laite tuntuu hyvältä sekä tutun laadukkaalta, kuten edeltäjänsäkin. Viiden tuuman näyttö ei ole liian iso käytettäväksi yhdellä kädellä, joskin kulmien saavuttaminen vaatii hieman venytystä. Kaiuttimet on nyt siirretty alakulmasta keskelle, huomattavasti leveämmälle alueelle, jolloin kädessä pitäessä kämmen ei estä ääntä, vaan musiikin tai videoiden katsominen onnistuu ilman, että ääni tukahtuu.
Sony Xperia Z1 tulee markkinoille mustana, valkoisena ja violettina sekä kuten kuvasta näkyy, sille on tulossa valtava määrä lisätarvikkeita ja kuorivaihtoehtoja.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ayN4ANJEt4E