Mietin Samsung Galaxy S4 -arvostelun yhteydessä jo miksi suomalaiset yritykset eivät tarjoa sovellusta, jolla voi tilata suoraan printit puhelimessa olevista kuvista. Sehän onnistuu jo kotitietokoneella, joten miksi se ei onnistuisi myös älypuhelimella? Onneksi nyt se onnistuu! Iskos Oy on pannut saman asian merkille ja toi Google Play -kauppaan Otafoto-sovelluksen, jolla erilaisten kuvatuotteiden tilaaminen onnistuu suoraan puhelimesta tai tabletista, ilman erillistä tarvetta tietokoneelle.

2013-09-12 12.57.44

Uudempiin Android-sovelluksiin tottuneelle voi Otafoton rustiikkinen/tee-se-itse-ulkoasu aiheuttaa hieman kylmiä väreitä, kuten se teki allekirjoittaneelle, sillä ulkoasu tuo mieleen vahvasti Android-sovellukset Androidin-alkuajoilta. Kysyimmekin tästä Otafotolta suoraan ja saimme Iskos Oy:n toimitusjohtaja Miso Mikkilältä vastastaukseksi, että tällä hetkellä tarkoitus on tarjota Otafoto mahdollisimman laajalle käyttäjäkunnalle. Ja koska Suomessa on myös hyvin paljon vanhoja Android-laitteita kierrossa, olisi heidän kannalta hölmöä sulkea nämä potentiaaliset asiakkaat pois liian raskaalla käyttöliittymällä.

2013-09-12 13.00.19

Kun rustiikkisesta käyttöliittymästä pääsee ylitse, paljastuu kuoren alta hyvinkin loppuun ajateltu sovellus ja yllätyimme positiivisesti varsinkin 10-kuvien tilauksen helppoudesta. Tilausvaiheessa ei tarvitse välittää lainkaan kuvasuhteista, vaan kuvat toimitetaan siinä suhteessa kuin ne lähetetään Otafoton kautta suoraan palvelimelle. Otafoto kuitenkin mainitsee tuotesivullaan, että maksimileveys kuvalle on 20 cm, joten tätä leveämmät Panoraama-otokset rajataan kuvan keskeltä.

Kuvien toimitusaika on myös erinomainen ja molemmista testitilauksistamme tuli kuittaus tulostuksesta viimeistään seuraavana arkipäivänä ja tulosteiden pitäisi olla tilaajalla 1-2 päivän päästä tilauksesta. Tämä selittynee sillä, että Iskos Oy käyttää kuvien tuottamiseen suomalaisen Eirikuvan palveluita. Eirin tulosteissa ei ole myöskään laadullisesti mitään valittamista, sillä kuvat näyttivät käytännössä juuri niin hyviltä kuin testipenkkinä olleen SGS4:n ruudulla. Poikkeuksen kuitenkin tilausaikoihin tekevät erikoistuotteet, kuten valokuvataulut, kattausliinat ja kuvamukit, jotka saattavat venyttää muutamalla päivällä tilauksia (kattausliinat kymmenellä päivällä).

Tilaushistoriaa ja tilauksien statusta voi seuratava itse sovelluksesta tai automaattisesti tilauksen yhteydessä käytetyn sähköpostiosoitteseen tulevien ilmoitusten myötä.

2013-09-12 12.59.55

Valitettavasti ulkoasun lisäksi on Otafotoon päätynyt myös toinen kauneusvirhe, varsinkin laitteissa jossa on paljon kuvia muistikortilla (1000+), Otafoton oma kuvaselain kaatuili satunnaisesti.

2013-09-12 13.01.38

Ilmoitimme ongelmasta myös Iskokselle, joka olikin tietoinen asiasta ja, että ongelman voi toistaiseksi kiertää käyttämällä puhelimen omassa Galleriassa ”jaa”-toimintoa, jolla halutut kuvat voi jakaa Otafotoon odottamaan lopullista tilauksen tekoa.

2013-09-12 13.00.25

Hinnat ovat normaalilla tasolla suomalaiseen muuhun tarjontaan nähden. Kymppikuvat maksavat 19 c/kpl (matta tai kiiltävä), 20×30 cm kuvat 3,95 €/kpl (matta tai kiiltävä), 50×70 cm julisteet 15,90 €/kpl (matta tai kiiltävä), kuvamuki 14,95 €/kpl, valokuvataulu 42,90 €/kpl ja 4 kpl kattausliinoja 64,90 €. Hinnaltaan ja laadultaan erottui kymppikuvien lisäksi kuitenkin valmiiksi kehystetty viherpetsattu 15×20 kuva, joka kultaisilla yksityiskohdillaan olikin erittäin kivan näköinen, hinta oli myös lompakolle mieluisa 12,90€/kpl

Erityistä kiitosta tippuu myös Otafoton asiakaspalvelulle, joka vastasi testimme aikana nopeasti. Mikäli käyttöliittymää hiotaan vielä nykyaikaisempaan suuntaan niin uskoisin, että tälläiselle tuotteelle on kysyntää jatkossakin.

Google Play: Otafoto