Polaroid-kuvat olivat 90-luvulla hieno ja kallis tapa ottaa kuvia ystävistä ja sen sai heti muistoksi ilman turhia odotteluja kehittämöissä. Filmikameroiden aika kuitenkin päättyi ja tilalle tulivat Facebook-päivitykset, sähköposti ja WhatsApp. Mutta entä jos saisitkin jaettua sen kuvan fyysisesti kaverille vaikkapa yhteystietojen kera? LG:n Pocket Photo on suosittu laite Koreassa, mutta miten se istuu suomalaiseen ajatusmaailmaan?

LG Pocket Photo on kompakti 72,4 x 120,9 x 24,0 mm kokoinen laite, joka kulkee helposti vaikka pienemmässäkin laukussa. Ulkokuori on valmistettu muovista, eikä laitteella ole painoa kuin 212 grammaa. Värivaihtoehtoina on valkoinen ja pinkki. Laitteen pinta on kuvioitu pienillä sydämillä, joten ei ole vaikea arvata kenelle laite on ensisijaisesti suunniteltu. Pocket Photo tulostaa pieniä, 2×3″ kokoisia valokuvia, joita tulostin tulostaa 15 yhdellä latauksella. Virtansa laite saa MikroUSB-portista.
Tulostustekniikkana on ZINK-paperi, joka käytännössä tarkoittaa lämpösiirrolla tapahtuvaa kuvan tulostusta. Tekniikka on siis samantapainen kuin mitä kuittikoneissa käytetään laajasti. Tällä tekniikalla päästään 313 DPI:n tarkkuuteen ja yhden kuvan tulostaminen vie noin 45 sekuntia. LG Pocket Photo on varustettu myös NFC:llä, jota voi käyttää ohjelman käynnistämiseen Android-laitteilla, sekä valokuvan tulostamiseen.

LG:n sovellus Pocket Photolle on saatavissa Androidille (2.2 tai uudempi) sekä iOS:lle (5.1 tai uudempi) ja sen voi käynnistää NFC-yhteensopivissa puhelimissa näpäyttämällä tulostinta ja puhelinta yhteen. Jos sovellusta ei ole vielä ladattu Google Playsta, niin tulostin ohjaa puhelimen tällöin suoraan Play-kauppaan. Aloitusnäkymässä oletuksena on valittu viimeisin kameralla otettu kuva, sekä vieritettävät pikkukuvat kaikista kameralla otetuista esikatselun alaosassa.
Lisäksi sovelluksen alaosassa on näppäimet kuvan tulostamiselle, uuden ottamiselle, muokkaamiselle, jakamiselle sekä asetuksille. Yläreunoista löytyvät gallerianäkymä ja “kauppa” tarvikkeiden ostoa varten. Kauppa ohjaa Suomesta suoraan eBayhin.

Kuvan muokkausmahdollisuudet sovelluksessa ovat mukavan monipuoliset. Kuvaa voi sommitella arkille vapaasti, lisätä päivämäärän sekä QR-koodin. QR-koodiin voi liittää esim. oman nimen, FB-sivun, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron tai vaikkapa vapaavalintaisen viestin. Lisäksi valittavissa on trendin mukaisesti erilaisia filttereitä, kuvakollaaseja sekä kehyksiä valokuviin.

Kuvan tulostamisen voi tehdä kahdella tavalla; joko valita tulostus tai yhdistää puhelin ja tulostin käyttämällä niiden NFC-ominaisuuksia, jolloin tulostin tulostaa automaattisesti valitun kuvan.

Valokuvien laatu on kohtalainen, mutta ei lähelläkään mustesuihkuilla tulostettavien kuvien tasoa. Värintoisto on kohtuullinen, eikä kuvissa varsinaisesti mitään vikaa ole ilman tarkempaa tarkastelua. Kuvien pieni koko on kuitenkin suuri miinusmerkki, mutta ottaen huomioon laitteen kompaktin koon, sekä laitteen käyttötarkoituksen, asian kanssa tulee toimeen.

LG Pocket Photo on mielenkiintoinen, mutta hyvin rajatulle ostajakunnalle tarkoitettu tuote. Se toimii kätevästi nykypäivän Polaroid-kamerana, vähän erikoisempana käyntikorttina kiitos QR-koodin tai muutaman yhteiskuvan jakoon jos haluaa muiston välittömästi mukaan. Valitettavasti akunkesto tulostimella on surkea mihinkään isompiin tulostusmääriin. Onneksi laite latautuu nopeasti (1,5 tuntia). LG Pocket Photo maksaa noin 150 euroa ja valokuvapaperit maksavat noin 15 euroa per 30 kappaletta.