Testasimme viime vuonna Kingstonin Wi-Drive laitteen, jonka totesimme konseptina hyväksi, vaikka lopputulos olikin valitettavasti pitkälti hukattua potentiaalia.  Nyt Kingston on tuonut markkinoille hieman vastaavan tuotteen, MobileLite Wirelessin, joka yhdistää Wi-Fi-tukiaseman, USB-lisäakun ja SD-kortinlukijan yhdeksi laitteeksi.

2013-10-08 19.24.48 2013-10-08 19.24.30

 

Kombinaatio kuulostaa hyvältä; levytila, jonka voi itse päättää, langaton jakaminen ja hätävara-akku puhelimelle.  Laitteen päästä löytyy mikroUSB-liitin lataamista varten ja USB-liitin virran ulossyöttöä varten. Ja toisesta päästä löytyy SD-korttipaikka.

2013-10-08 19.22.42

Laitteen sivusta löytyy virtapainike ja tämän yläpuolelta status-valot, jotka kertovat virran tasosta, Wi-Fin toimivuudesta ja onko laite kytketty internetiin. Laite tukee samaa Wi-Fin läpisyöttöä kuin Wi-Drive, joten Wi-Driveen kytkettynä ei tarvitse kärsitä Internetin puutteesta.

Wi-Fi:llä laitteeseen on mahdollista yhdistää yhteensä kolme laitetta, joten laitteella on mahdollista putkittaa esim. yhtä ostettua hotellin Wf-Fi-koodia helposti useammalle laitteelle. Laite tukee yksikanavaista N-luokan verkkoa, joten yhteys saadaan jopa 72 Mbps nopeudella.

2013-10-08 19.26.46

Valitettavasti Kingston ei ole oppinut Wi-Drive laitteistaan pätkän vertaa ja tiedostojen siirto puhelimelta SD-kortille ei onnistu edelleenkään käyttämällä Androidin omaa Jaa-toimintoa. Kaikki tiedostonsiirrot on tehtävä MobileLiten oman sovelluksen sisällä. En vieläkään ymmärrä miten voi olla niin toteuttaa tiedostojen jakoa Jaa-toiminnon kautta, sillä Androidista löytyvät suoraan rajapinnat ko. toiminnolle. Sovelluksesta puuttuvat myös trendikkäät automaattiset kuvien ja videoiden synkronoinnit puhelimesta.

Plussaa tulee kuitenkin siitä, että sovellus on saanut kasvojen kohotuksen ja tuntuukin huomattavasti enemmän Android-sovellukselta kuin Wi-Driven iOS-portattu sovellus.

2013-10-08 19.27.31

Uusi sovellus myös mahdollistaa vihdoin kaikkien asetusten käpälöinnin itse sovelluksen sisältä, eikä kankeasti nettiselainta kuiten Wi-Driven sovellus teki testimme yhteydessä. Toinen isompi plussa oli kuitenkin se, että Kingston oli saanut sovelluksen vakaaksi, enkä saanut tätä kaadettua kertaakaan testien aikana.

Kankean tiedostojen käsittelyn voisi antaa anteeksi, jos MobileLitestä olisi oikeasti hyötyä reissussa lisäakkuna. Idean pilaa se, että laitteen akku on vain 1800 mAh ja tällä lataa SGS4:n hädintuskin puolilleen. Suurempi ongelma lisävirran antamisen kannalta on se, että laite lataa puhelinta vain noin puolen ampeerin USB-virralla, joten käytössä olevan älypuhelimen kohdalla ei tästä ole edes hengissäpitäjäksi.

MobileLite Wireless tarjoaa jälleen kerran hurjasti hukattua potentiaalia. Mikäli laite syöttäisi edes  yhden ampeerin latausvirtaa ja tukisi Androidin Jaa-toimintoa tiedostojen siirtoon, niin tulisi tästä huomattavasti käyttökelpoisempi. Android-käyttäjän kannalta raakileiksi jääneistä ominaisuuksista huolimatta laitteen hinnoittelu kuitenkin on kohdillaan ja noin 39 € hinnalla se ei pankkia riko.