ASUS esitteli äskettäin CES -messuilla uutta Transformer Book Duet TD300 hybriditietokonettaan. Laite tuo yhteen tabletin ja kannettavan tietokoneen, sekä Android 4.2.2 ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmät. Asuksen mukaan TD300 on maailman ensimmäinen “neljässä eri tilassa” toimiva laite.

Transformer Book Duet TD300:n määriittelevänä ominaisuutena on sen kyky vaihtaa saumattomasti yhtä nappia painamalla Android ja Windows -käyttöjärjestelmien välillä. Patentoitu Instant-Switch teknologia ei perustu virtualisaatioon, jonka ansiosta molemmat käyttöjärjestelmät voivat ottaa kaiken irti TD300:n tehoista ja laitteen käyttäjä voi aina jatkaa siitä, mihin hän tietyllä käyttöjärjestelmällä viimeksi jäi.

13,3″ Full HD IPS multi-touch kosketusnäytön takana sykkii Intel Core i7 prosessori, 4GB DDR3L 1600 RAM -muistia ja Intel HD grafiikkapiiri. Laitteen suorituskyky on ARM -suorittimilla varustettuihin tabletteihin verrattuna lähes kaksinkertainen. Kosketusnäyttö ylittää herkkyydellään ja vasteajallaan Microsoftin vaatimukset Windows 8.1:lle. Videopuheluita varten Transformer Book Duet tarjoaa eteenpäin suunnatun HD kameran sisäänrakennetulla mikrofonilla, sekä ASUS SonicMaster -teknologiaa hyödyntävät stereokaiuttimet.

Tabletti on varustettu 128 GB SSD:llä, jota voi halutessaan laajentaa jopa 64 GB MicroSD -kortilla. Näppäimistötelakka pitää puolestaan sisällään perinteisen 1 TB kovalevyn, USB 3.0  portin, kaksi USB 2.0 porttia, 10/100Mbit/s LAN portin ja HDMI 1.4 liitännän. Telakan kuulokeliitäntä soveltuu käytettäväksi myös mikrofoniliitäntänä. Laite tukee 802.11ac Wi-Fi ja Bluetooth 4.0 + EDR standardeja.

Ulkonäöllisesti Transformer Book Duet kantaa ASUS tuotteille tyypillistä ympyräviimeistelyä. Tabletti on kooltaan 342,7 x 216,3 x 12,9mm ja telakka muutaman millin sitä kapeampi ja paksumpi. Yhteispainoa molemmilla osilla on noin 1,9 kg. Arvioitu akkukesto on Windowsia käytettäessä 5 tuntia ja Androidilla 6 tuntia.

Laitteen saatavuus ja hinnoittelu tarkentuu myöhemmin.