Samsung Galaxy Note 3 on saanut jo joillain markkina-alueilla KitKat-päivityksen ja maailmalta on kuulunut pettyneitä huokauksia ja jopa hampaiden kiristelyä. Tämä liittynee jo aiemmin julkisuudessa esiintyneisiin Samsungin ajatuksiin lisätä omaan versioonsa Androidista ominaisuuden, joka tunnistaa Samsungin omat, alkuperäiset, oheislaitteet muiden valmistamista. Tämä ominaisuus on jo “paperilla” aiheuttanut jonkin verran kuhinaa ja pohdintaa jalon ajatuksen ja “let’s be Evil” filosofiaan siirtymisen väliltä.

Käyttäjät ovat raportoineet että KitKat-päivityksen jälkeen, Samsung Galaxy Note 3 ei ole suostunut enää yhteistyöhön aiemmin hyvin toimineiden kolmannen osapuolen valmistamien lisälaitteiden kanssa. Näistä yhtenä esimerkkinä esiin on nostettu Spigenin S-View -kotelo, joka ei sisällä Samsungin alkuperäistuotteisiin lisäämää autentikointisirua. Asian kiertäminen tietenkin onnistuu leikkimällä superinsinörttiä ja repimällä sirun alkuperäistarvikkeesta ja liitttämällä se haluamaansa toimimattomaan lisälaitteeseen. Tämä tosin ei ole kovin käytännöllistä, saati sitten onnistu välttämättä ihan jokaisessa kodissa. Toinen vaihtoehto on rootata laite ja hoitaa tarkistuksen kiertäminen ohjelmallisesti. Kumpikaan edellä mainituista vaihtoehdoista ei ole kovin järkevä suurimmalle osalle käyttäjistä.

Käyttäjien lisäksi ongelma koskettaa lisälaitteiden valmistajia, joiden tuotteet muuttuvat yhdellä päivityksellä yhteensopimattomaksi kyseisen Samsungin laitteen kanssa. Samaan aikaan kuluttajat kiukuttelevat lisävarusteiden valmistajille, koska heidän ostamansa tarvikkeet eivät yhtäkkiä toimikaan enää uuden hienon puhelimen kanssa.

Samsung itse on kertonnut ettei ongelman pitäisi johtua päivityksestä, vaikka alkuperäisvarusteiden tunnistaminen onkin tarkoituksena. Samsungin mukaan päivitys ei aiheuta ongelmia toisten valmistajien lisävarusteiden kanssa. Samalla Samsung myös painottaa, ettei voi taata yhteensopivuutta kuin valmistamiensa lisävarusteiden kanssa.

Lähteet: AndroidCentral ja Sammobile.