Samsung on julkaisut  uuden version älypuhelinten ja digikameroiden ominaisuuksia yhdistelevästä Galaxy Camera:sta. Galaxy Camera 2:ssa on 16 megapikselin kenno, 21-kertainen optinen tarkennus ja salama. Kameran takana on 4,8 tuuman kosketusnäyttö kameran asetusten säätöön, kuvien muokkaamiseen ja jakamiseen WLAN-yhteydellä eri nettipalveluihin.

Galaxy Camera 2:ssa on NFC, 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja mikro-SD-korttipaikka, joka tukee kortteja maksimissaan 64 gigatavuun asti. Kamerasta on musta ja valkoinen malli. Uutena ominaisuutena kamerassa on Multi Motion Video, jolla voi ottaa 768 x 512 kuvapisteen tarkkuudella videoita 120 kuvaa sekunnissa ja hidastaa sitä muokkausvaiheessa eri nopeuksille.

Edellisen malliin verrattuna Camera 2:n prosessori on päivitetty 1,6 gigahertsin neliytimiseen prosessoriin ja muisti 2 gigatavuun. Akun koko on nostettu 2000 mAh suuruiseksi.

Kameran käyttöjärjestelmä on Android 4.3. Ohjelmistopuolella kiinnostavia ominaisuuksia ovat Remote Viewfinder, jolla kameraa voi ohjata etänä matkapuhelimella ja Smart Mode Suggest, joka tutkii nykyisen kuvaustilanteen ja ehdottaa sopivaa kuvaustilaa kameran 28:sta eri tilasta.

Galaxy Camera 2 on esillä CES-messuilla 7.1. – 10.1., jolloin saamme todennäköisesti tarkempia tietoja mahdollisesta 3G/LTE-versiosta sekä saatavuuspäivämäärästä ja hinnasta.

Lähde: Samsung