Sony julkisti paljon uutuuksia  Las Vegasissa pidettävillä CES2014 -messuilla ja joukossa oli myös mobiililaitteita. Puhelimista uutuutena julkistettiin Xperia Z1 Compact, sekä Sonyn uusi Smartwear konsepti ja siihen kuuluva uusi Smartband. Jatkossa onkin siis tarjolla pienempää kapulaa taskuun ja molempiin ranteisiin laitettavaa elektroniikkaa.

11_Xperia_Z1_Compact_White_Group

Sony Xperia Z1 Compact

Sony kehuu, että uutuus ei ole laimennettu versio isoveljestään, vaan pienempään kokoon mahdutettu täysiverinen ja tehokas älypuhelin. Muotoilu on tuttua jo aiemmin julkaistusta isommasta Xperia Z1:stä ja uutuus on myös pöly- ja vesitiivis IP55 ja IP58 standardit täyttäen. Puhelin tulee saataville mustana, valkoisena, vihreänä ja pinkkinä ja se on varustettu erillisellä kameran laukaisupainikkeella. Sonyn mukaan uutuudessa on lisäksi kokoluokkansa laadukkain kamera: 20,7 megapikseliä yhdistettynä 1/2.3-type CMOS sensoriin Exmor RS:llä. Lisäksi hämäräkuvaus ja liikkuvan kohteen kuvaaminen ovat parantuneet entisestään ja tältäkin osin kyseessä pitäisi olla luokkansa paras kamera. Laitteessa on 4,3 tuumainen 1280×720 pikselin resolutioinen TRILUMINOS-näyttö, 2,2GHz nelitytiminen Qualcommin suoritin, 2 Gt muistia ja 16 Gt sisäistä tallennustilaa. Lisäksi puhelimeen saa liitettyä jopa 64 Gt muistikortin. Käyttöjärjestelmänä on Android 4.3 Jelly Bean. Lisätietoja löytyy Sonyn nettisivuilta.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=O_GaK9w0gZ8

Sony Smartwear ja Smartband

Sony julkisti Smartwear konseptinsa, joka käytännössä pitää sisällään kaiken sellaisen älylaitteiston, jota pidetään mukana ja joka ei suoranaisesti osu mihinkään muuhun kategoriaan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=3CMiSK7ENlA

Ensimmäisenä, vai pitäisikö sanoa, että toisena Smartwatchin jälkeen, Sony tuo ranteeseen Smartbandin. Kyseessä on ranneke, joka on ulkonäöltään hyvin lähellä esimerkiksi FitBit Flex-ranneketta. Sonyn Smartband seuraa muiden “fitness-rannekkeiden” taivoin ruumiintoimintoja ja yhdessä puhelimeen asennettavan Lifelog-sovelluksen kanssa kertoo miten päiväsi on mennyt: miten olet nukkunut ja liikkunut. Sovellus kertoo myös sen, mitä olet samaan aikaan tehnyt puhelimellasi: mitä musiikkia kuunnellut, mitä kuvia olet ottanut ja missä, mitä sovelluksia olet käyttänyt ja niin edelleen. Eli käyttäjä voi seurata elämäänsä laajemminkin kuin vain pulssia ihmetellen.

SmartWear-blends-in-with-your-life-4000x2019-a745e428d3cdb5be1846aaae5f32acef-620

Tämän lisäksi rannekkeella voi ohjata puhelinta, kuten käynnistää tai katkaista musiikkisoittimen ja vastata puheluun. Kyseessä on tietysti vedenkestävä ranneke ja sille luvataan viiden päivän akkukesto. Lisäksi ranneke on kustomoitavissa eri värisillä ja väriyhdistelmillä varustetuilla ranneke-elementeillä. Itse “äly-yksikön” saa irroitettua rannekkeesta, eli jos ranneke rispaantuu matkassa, ei tarvitse vaihtaa koko laitetta vaan ainoaastaan ranneke.

SmartWear-personalize-3000x3000-c4972b1af3b81ed620a408d21bef85fe-300