Tuskin ketään yllättää tieto siitä, että Google julkistaa jotain uutta ja hieman erikoistakin testituotetta. Tällä kertaa kyseessä on taannoin paljonkin huomiota saanut Motorolan “Lego-puhelin”, Project Ara, joka on kasattu käyttäjän suunnittelemista, rakentamista ja tulostamista, vaihdettavista, palikoista. Sloganina on omanlaisen puhelimen suunnittelu kullekin seuraavista kuudesta miljardista mobiililaitteiden käyttäjästä.

Lenovolle myydystä Motorolasta Googlelle jäänyt ns. Advanced Technology and Projects -ryhmä, joka pääsi otsikoihin taannoin Project Ara -koodinimellä tunnetun laitteen myötä, on nyt valjastettu aivan totiseen käyttöön. Google julkisti huhtikuun 15-16. päivinä tapahtuvaksi ensimmäisen kolmesta Google I/O -tyylisestä konferenssista, joissa kehittäjille esitellään projektia sekä julkaistaan alpha-asteen moduläärinen kehitystyökalupaketti (MDK) Aran komponenttien luomiseksi.

Tapahtuma streamataan luonnollisesti livenä nettiin, mutta muutama valittu kehittäjä pääsee tutustumaan projektiin myös paikan päällä, Tietokonehistorian museossa, Kalifornian Mountain View’ssa, jossa Googlen päämaja ja kampus sijaitsee.

Esittelyvideo (Ara-esittely alkaa 6 minuutin kohdalla):

httpvh://www.youtube.com/watch?v=18LU5UtG5-M&feature=share&t=6m

Aiotko sinä tulostaa ja luoda tulevaisuudessa omanlaisesi puhelimen? Lähivuosina siihen saattaa olla mahdollisuus.

Lähde:

http://www.projectara.com/#ara-developers-conference