Samsung SB330 on ulkonäöltään ja toiminnallisuudeltaan vaikuttavan moderni langaton kaiutin. Tyylikkäällä harjatulla metallilla viimeistellyn laitteen sisältämät stereokaiuttimet ampuvat korkealaatuista ääntä joka suuntaan.

Puhelimen tai tabletin yhdistäminen kaiuttimeen käy käden käänteessä skannaamalla sen kyljestä löytyvä NFC-tagi. Siltä varalta, ettei omasta laitteesta löydy NFC:tä, kaiuttimessa on varalla myös Bluetooth-painike, jolla laitteiden parituksen voi tehdä manuaalisesti. Kaikkein viimeisimpänä vaihtoehtona voi luonnollisesti käyttää 3,5 mm kuulokeliitäntää.

SONY DSC

Kyseessä ei ole mikään mummolan keittiössä soivan kasettiradion korvike, vaan aidosti hyvää äänenlaatua tuottava kaiutin. Rohkenen jopa väittää, että moni televisio kalpenee SB330:n kirkkauden ja dynamiikan rinnalla. Suurin yllätys on kaiuttimen mitä erinomaisin bassotoisto. Matalat äänet ovat hämmästyttävän syviä, eivätkä ne riko tai valtaa muita sävelkorkeuksia.

Kaiutin toimii vaikka keskellä huonetta, sillä sen jokaiselta sivulta lähtee ääntä. Äänen jakautuminen ei ole täysin tasaista, mutta erot bassotehossa ja äänenvoimakkuudessa ovat niin pieniä, että niistä valittaminen tuntuisi epäreilulta. Äänen ampuminen joka puolelle on mahtava ominaisuus, joka on toteutettu hyvin. Parhaan kuuntelukokemuksen saa kaiuttimen ollessa kovalla tasaisella alustalla, josta basso resonoi ja ääni kimpoilee ympäri huonetta.

SONY DSC

Akkutehoa laitteessa on myös reilusti. Testikäytössä se jaksoi soida koko päivän – jopa niin pitkään, että puhelinta piti ladata välissä. Puhelimen laturi onkin ainoa, joka reissuun kannattaa pakata mukaan, sillä kaiutin täyttää akkunsa samaisen MikroUSB-liitännän kautta.

Mielenkiintoisin ominaisuus on SB330:n kyky toimia konfferenssipuhelukaiuttimena. Harmaan kaiutinritilän alta löytyy myös mikrofoni, joka kytkeytyy puhelun alkaessa automaattisesti päälle. Kaiuttimen omat äänet eivät kantaudu puheluun meluntorjuntapiirin ansiosta, mutta itse mikrofonin laatu ei ole häikäisevä. Puhuessa pitää olla hyvin lähellä kaiutinta ja siitäkin huolimatta ääni kuulostaa tunkkaiselta ja epäselvältä.

SONY DSC

Laitteen päällä on painikkeet äänenvoimakkuuden hallitsemiseen, toiston pysäyttämiseen ja jatkamiseen, sekä puhelun katkaisemiseen. Puhelun ja musiikin toiston ulkopuolella viimeisen nappulan painaminen käynnistää Google Now:n äänihaun.

Kaiken kaikkiaan Samsung SB330 on poikkeuksellisen laadukas ja toimiva kaiutin jota on ilo käyttää. Helppo liitettävyys, reilun kokoinen akku ja tyylikäs ulkoasu takaavat onnistumisen tilanteessa kuin tilanteessa. Jos laitteen antaisi teiniporukan käsiin, Justin Bieber raikaisi varmasti joka iltapäivä bussin takapenkiltä. Kiitos mahtavan äänenlaadun, saattaisit jopa nauttia siitä!