Sony julkaisi uutuuksia Barcelonan Mobile World Congressissa. Tärkeimmät uutuudet olivat kaksi puhelinta ja tabletti: Xperia Z2, Xperia M2 ja Xperia Z2 Tablet. Kuten nimistäkin voi jo päätellä, ovat kaikki suoraan seuraajia edeltäjilleen.

Xperia_Z2_678x452

Xperia Z2


Sony julkisti suoran seuraaajan syksyllä ilmestyneelle Xperia Z1:lle. Suurimmat erot edeltäjäänsä ovat suurempi, 5,2 tuumainen näyttö, tehokkaampi 3200 mAh akku ja käyttömuistin määrän nousu 3 Gt luokkaan. Suorittimeksi uutuuteen on valittu 2,26 GHz Snapdragon 800 ja lisäksi Sony lupaa puhelimen kykenevän kuvaamaan 4K -tasoista videota. Käyttöjärjestelmäksi on luonnollisesti valikoitunut Android 4.4. KitKat. Muotoilun suhteen on nähtävissä paluuta ensimmäiseen Xperia Z-malliin, koska uutuudessa on taas takalevy lasia. Kaikki muut liitännät ja lokerot ovat läppien alla piilossa, paitsi 3,5mm kuulokeliitäntä. Uutuus on siis vedenpitävä edeltäjiensä tavoin.

Sony-Xperia-Z2-tablet-1

Xperia Z2 Tablet

Sony päivitti myös Zeta-tablettinsa toiseen sukupolveen. Uutuus on edeltäjänsä tavoin vedenkestävä ja 10-tuumaisten kokoluokassa. Uutuuteen on suorittimeksi valittu Snapdragon 801 2,3 GHz neliytiminen CPU ja graafisen ilottelun mahdollistaa Adreno 330 GPU. Näillä eväillä Sony lupaa tablettinsa olevan tehokkain markkinoilla.

Sony-Xperia-M2-1

Xperia M2


Sony julkaisi puhelimen myös niin sanottuun keskiluokkaan. Kyseessä on 4G-kelpoinen LTE -puhelin, joka on varustettu 4,8 tuumaisella näytöllä, 1,2 GHz Snapdragon 400 suorittimella ja 1 Gt käyttömuistilla. Laite tulee saataville 8 Gt tallennustilalla varustettuna. Kamerana on 8 megapikselin pääkamera. 3G-mallina puhelin tullaan näkemään joillain markkina-alueilla Dual-SIM puhelimena.