Puettavat älylaitteet ovat tulevaisuutta. Näin ainakin uskoo moni, eikä Google ole poikkeus. Google Glass oli yrityksen ensimmäinen näyte kyvyistään puettavien laitteiden saralla, mutta eilen julkaistu Android Wear antaa paremman kuvan siitä, mihin maailma on heidän mukaansa menossa.

Androd Wear on – kuten arvata saattaa – käyttöjärjestelmä puettaville älylaitteille, joista ensimmäisenä esiteltiin älykellot.

Miten Android Wear sitten oikein toimii? Yksinkertaisti ajateltuna Wear on ranteessa oleva Google Now. Se kuuntelee äänikomentoja tai vaihtoehtoisesti ilmoituksia voi selata kosketusnäytöltä. Ja tietysti koska kyseessä on periaatteessa Google Now, saa Wearin kautta myös ilmoitukset vaikka tulevasta kokouksesta suoraan ranteeseen. Yllätyksenä ei varmastikkaan tule, että Wear toimii kaikkien modernien Android-laitteiden kanssa.

Käyttöliittymä näyttää erittäin hyvältä ja yksinkertaiselta ja koska KitKatista tuttu ”OK Google” toimii myös Wearissa, niin mm. viesteihin vastaaminen onnistuu välittömästi suoraan laitteesta. Laitteella voi tunnistaa vaikka soivan kappaleen, katsoa sääennusteen, kirjautua lennoille QR-koodilla, tehdä Google-hakuja sekä luonnollisesti paljon muutakin. Mukana ovat myös terveyteen ja liikuntaan liittyvät ominaisuudet. Google julkaisi myös SDK:n kehittäjille, joten voimme olettaa, että laitteet tulevat saamaan mukavasti myös kolmannen osapuolen ohjelmistotukea.

Google työskentelee jo useiden eri valmistajien kanssa Android Wearin saralla, näitä ovat mm Asus, Fossil, HTC, LG, Motorola ja Samsung, joista LG ja Motorola ehtivät julkaisemaan jo omat versionsa.

Googlen mukaan laitteet saapuvat markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c

httpvh://www.youtube.com/watch?v=0xQ3y902DEQ