Samsung tutkii, miten katselukokemus voidaan laajentaa tietokoneen näytöltä kännykän ruudulle.  Samsung avaa ovet 3D-mallinnettuun antiikin Rooman Colosseumiin, jossa käydään messevä gladiaattoritaistelu. Pääset tutustumaan 180 asteen näkökentässä tapahtuvaan taisteluun osoitteessa: www.curvedexperiment.com.

Projektissa tutkitaan, miten eri teknologioita yhdistämällä voidaan luoda vaikuttavampi katselukokemus. Samsung Curved Experiment vaatii toimiakseen näytöllä varustetun tietokoneen ja Android -älypuhelimen .

Näytön ja mobiililaitteen yhdistämisen tekee teknisesti mahdollisesti muun muassa HTML5 device orientation API, joka osaa hyödyntää älylaitteen gyroskooppia tunnistaakseen laitteen kallistuskulman ja asennon. ”Suurin haaste olisi kaistan ja saantiviiveiden aiheuttamat rajoitukset, mutta nämä saatiin ratkaistua WebGL, HTML5 and node.js -tekniikoiden ansioista, toteaa projektia johtanut Daniel Skantze, Creative Worksin tekninen suunnittelija.

httpvh://youtu.be/NpWbSshjxK8