Google I/O alkoi keskiviikkona ja yksi mielenkiintoisimmista uutisista koski Googlen ChromeOS –käyttöjärjestelmää.
Tulevaisuudessa, jonka aikataulua ei valitettavasti vielä kerrottu, ChromeOS lähenee selkeästi Androidia ja alkaa toimimaan enemmän yhdessä Android-puhelimien kanssa. Google puhui keynotessa paljonkin laitteiden läheisyydestä ja siitä, että ne havaitsevat toisensa Android L:n myötä. ChromeOS ei ole poikkeus ja hyödyntää tätä mm. automaattisella sisäänkirjautumisella kunhan käyttäjän Android-laite on tarpeeksi lähellä esimerkiksi Chromebookia. Luonnollisesti sisäänkirjautuminen onnistuu myös perinteisellä salasanalla, mutta ihmisillä, joilla salasana on hyvin monimutkainen, helpottaa tämä selkeästi ChromeOS:n käyttöä.

Toinen käytännöllinen ominaisuus on mahdollisuus saada ilmoitukset suoraan puhelimesta ilmoitusikkunana ChromeOS:n näytölle. Näihin kuuluvat mm. saapuvat puhelut ja tekstiviestit, joista jälkimmäiseen pystyy vastaamaan suoraan ChromeOS laitteesta. Google myös esitteli ilmoitusta, jossa ChromeOS ilmoitti Android-laitteen akun alhaisesta varauksesta.

Suurin uudistus, joka tulevaisuudessa saapuu ChromeOS:lle, on mahdollisuus käyttää Androidin sovelluksia suoraan ChromeOS:stä. Lisäksi Androidin sovellukset pystyvät käyttämään ChromeOS:n laitteita, kuten kameraa, ilman ongelmia.

chromeos-notification1

chromeos-androidapp

Chromecast sai myös muutamia käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Ensimmäisenä Google mahdollistaa vieraiden käyttää Chromecastiä ilman, että heille tarvitsee jakaa Wi-Fin salasanaa, kuten tähän asti. Chromecast-yhteensopivat sovellukset löytävät automaattisesti lähistöllä olevan Chromecastin ja pystyvät näin yhdistämään siihen myös mobiiliyhteyden ylitse.

chromecast-io

Ehkä odotetuin ominaisuus tulee kuitenkin lähiaikoina useaan, pääasiassa lippulaivapuhelimiin, Androidiin: peilaus (mirroring). Tämän ansiosta pystytään siis Android-laitteesta jakamaan kuvan suoraan Chromecastin kautta esimerkiksi televisioon.

Viimeisenä ominaisuutena käyttäjä pystyy saamaan lisätietoa Chromecastin näytönsäästäjän kuvista tai asettamaan siihen omia kuviaan.

Sokerina pohjalla, kaikki Chromecastin ominaisuudet ovat saatavilla myös Android TV:ssä.