HP on julkaissut Computex-messuilla kaksi uutta mielenkiintoista kannettavaa: Uusi HP Chromebook 11 ja HP Slatebook 14.

HP Chromebook 11 on 11” näytöllä varustettu edullisempi ChromeOS-kannettava. Sen muotokieli on hyvin vahvasti lainattu jo Suomenkin markkinoilla olevasta Chromebook 14:sta. Tehopuolesta vastaa Samsungin 1.7 gigahertsin Exynos 5 tuplaydinsuoritin sekä 2 gigatavua keskusmuistia. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 16 Gt SSD-levy, 1366×768 resoluution näyttö, Bluetooth 4.0, Wlan, ja reilu kuuden tunnin akunkesto. Painoa tällä pienellä chromebookilla on 1,22 kg. Erikoisuutena Chromebook 11:ssa lataus tapahtuu MicroUSB -liittimen kautta, joten samalla laturilla voi ladata myös oikeastaan mitä tahansa modernia älypuhelinta tai tablettia. Hinta Chromebook 11:lle jää jenkeissä 249 dollarin paikkeille ja suomessa noin 329 euron luokkaan. Saatavissa useissa eri väreissä.

HP Slatebook 14 taas on erittäin ohut (16mm) kannettava, jonka käyttöjärjestelmänä toimii Android. Tarkempi speksien tarkastelu kertoo, että Slatebook 14:n mukana tulee valitettavasti hieman jo vanhentunut 4.3 JellyBean. Näyttönä toimii 14” FullHD -kosketusnäyttö, tallennustilaa löytyy 64 Gt ja suorituskyvystä vastaa Nvidia Tegra 4 höystettynä 2 Gt keskusmuistilla. Värityksenä on saatavilla ainoastaan musta-keltainen. Siitä miten HP on muokannut Androidia ei valitettavasti ole tietoa, mutta ainakin aiemmat HP:n laitteet ovat olleet (onneksi) ilman suurempia muutoksia. Akunkestoa lupaillaan 9 tunnin verran ja hinnaksi jenkeissä oletetaan 399 dollaria.