Microsoft on ehkä hieman yllättäen julkaissut seuraajan Nokia X –älypuhelimelle. X2 jatkaa alkuperäisen version mukaisesti ns. forkatulla Android –käyttöjärjestelmällä, josta on kuitenkin karsittu pois kaikki yhteneväisyys perinteisimpiin Android –älypuhelimiin ja käyttöliittymä muistuttaa hyvinkin paljon Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmää.

Nokia X2 on saanut edeltäjäänsä hieman isomman, 4,3″ (WVGA) näytön, 1 Gt keskusmuistia ja tehokkaamman 1,2 GHz tuplaydinprosessorin. Pääkameran tärkeimmät ominaisuudet ovat 5 megapikseliä, salama ja automaattitarkennus. Etupuolelta taas löytyy kamera videopuheluihin tai meitsieihin. Ja koska Nokia X2 on suunniteltu olemaan ponnahduslauta Windows Phonelle, niin siitä ei löydy (ainakaan esiasennettuna) Google Playta, GMailia, Mapsia tai vastaavia sovelluksia, vaan ne on korvattu Microsoftin ja Nokian vastaavilla Outlook, Here Maps, OneDrive jne. –palveluilla.

Ulkokuori noudattaa aiemman X –älypuhelimen muotoja, mutta aiemmasta poiketen tärkeähkö koti-näppäin on löytänyt tiensä puhelimeen. Itse käyttöliittymä ei suurempia muutoksia ole saanut. Hintaa X2:lla on 99 euroa ja se saapuu markkinoille maailmanlaajuisesti heinäkuun aikana useissa eri väreissä.

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=VCA1bHO-qpM