Älykello Samsungilta ei ole mitään uutta, onhan Samsung onnnistunut saamaan niitä myyntiin jo parin sukupolven ajan. Se ei kuitenkaan estä Samsungia tekemästä sitä mitä se yleensä tekee ja julkaisemasta jälleen uuden älykellon, tällä kertaa Samsung Gear S:n.

Samsungin Gear S pyörii aiempien kellojen tapaan Tizenillä, siinä on Gear Fitistä tuttu kaareva näyttö, ja laite muistuttaa ulkomuodollisesti aiempia enemmän perinteistä kelloa, kuin Gear 2:ta. Gear S on saanut uutuutena 3G-tuen, joten siinä on paikka SIM-kortille. Näyttönä toimii 2” 360×480-resoluutiolla varustettu kaareva SuperAMOLED-näyttö. Muita numeroita ovat 1 Ghz tuplaydinprosessori, 512 Mt keskusmuistia, 4 Gt sisäistä tallennustilaa ja optinen sykemittari. Kello on myös IP67-suojattu eli sade tai uiminen eivät laitetta haittaa.


Samsung_Gear_S_02_1200
3G-tuki mahdollistaa puhe- ja dataliikenteen ilman erillistä isäntäpuhelinta, jolloin kelloa voi käyttää täysin itsenäisesti esimerkiksi navigointiin tai puheluiden vastaanottamiseen. Ohjelmistopuolella ehkä mielenkiintoisin uutuus on Nokian Here Maps -navigointi, jolla jalankulkija pystyy navigoimaan helposti kohteeseensa. Luonnollisesti Gear S:n pystyy myös synkronoimaan (Samsung) matkapuhelimeen aiempien Gearien mukaisesti. Samsung lupailee kellolleen parin päivän akunkestoa 300 mAh akulla, johon ainakin 3G-yhteyden ollessa käytössä suhtautuisin hieman varauksella.

Laitteen alustava ovh on 399 euroa ja lisätietoja saamme luonnollisesti ensi viikolla alkavilla IFA-messuilla.