Avoin kirje 7.9.2014

Hei Google,

Olen ollut hieman pettynyt teidän tekosyihinne Android Wear -kellojen myynnin estämisestä Suomessa. Erityisesti se, että “syynä” käytetään suomenkielisen käännöksen puutetta, vaikka kuluvalla viikolla ruotsalaiset saivat myyntiluvan, eikä Wear ole sielläkään käännetty. En näe, että se, ettei älykellolle voi puhua suomen kieltä, pitäisi olla “deal breaker”, sillä eivätpä ne Samsungin Gear-kellotkaan suomea tue. Tärkein ominaisuus Wear-kelloissa kuitenkin on tiedon saaminen nopeasti ilman, että sitä puhelinta aina tarvitsee ottaa kouraan. Äänitunnistus kuitenkin toimii siinä missä sitä tarvitaan, kuten esimerkiksi Mapsin osoitesyötössä.

Joten Google Finland ja Googlen Nordicin pääkonttori siellä Ruotsissa kuulkaa: Voisitteko vain sallia laitteiden myynnin myös Suomessa, jos kerran muissa Pohjoismaissa homma jo onnistuu. En usko, että Tizen-pohjaisten Gear-laitteiden pitäisi olla ainoa varteenotettava vaihtoehto Samsungin laitteiden omistajille. On toki onni, että Sonyn SmartWatch ja Pebble toimivat muissakin laitteissa, mutta olisikohan aika vain päästää Wear-kellot vapaille markkinoille ilman turhia keinotekoisia myyntialuerajoituksia?

Näen, että jokaisen Android-omistajan pitäisi olla mahdollista ennakkotilata uutuuksista juuri se laite, joka heitä eniten miellyttää ilman, että tarvitsee kikkailla Amazonilla tai Yhdysvaltain edelleenvälityspalveluilla. Joten Google Suomi ja Ruotsi, tehkää oikein ja sallikaa myynti.

Yt,

Jonne Backhaus
Androidsuomi.fi