Panasonic julkisti Berliinin IFA-tapahtumassa maailman lujarakenteisimpiin kuuluvan viiden tuuman tabletin, jossa on data- ja puhelutoiminnot. Uutuustabletista tulee saataville myös Android 4.2.2 käyttöjärjestelmällä toimiva versio, Toughpad FZ-X1. Panasonicin mukaan uutuuslaitteet yhdistävät älypuhelimen, tabletin ja muiden kädessä pidettävien laitteiden parhaat ominaisuudet erittäin kestäväksi, helppokäyttöiseksi ja pitkään ilman latausta toimivaksi kokonaisuudeksi. Toughpad FZ-X1 toimii Android 4.2.2 -käyttöjärjestelmällä.

Toughpad FZ-X1 täyttävää tai ylittävää MIL-STD-810G-kestävyysstandardin vaatimukset. Ne kestävät kolmen metrin pudotuksen betonille, ovat täysin pölytiiviitä ja sietävät 30 minuutin upotuksen veteen 1,5 metrin syvyteen, täyttäen näin myös IP68-standardin. Sisäänrakennetun lämmittimen ansiosta laitteet toimivat lämpötila-alueella –20–60°C ja kestävät tärinää, iskuja, korkeudenmuutoksia sekä äärimmäistä kosteutta. Molempien laitteiden näyttö on heijastamaton, auringonpaisteessa helposti luettavissa oleva 1280×720 pisteen HD-näyttö. Näyttö tukee kymmenen sormen yhtäaikaista kosketusta ja sitä voi käyttää myös paksut käsineet kädessä. Näytössä on sadetunnistin, jonka ansiosta laite toimii yhdellä kosketuksella vaikka kaatosateessa.

Laitteen takana on 8 megapikselin kamera, jossa on tehokas LED-salama. Edessä on 1,3 megapikselin kamera videopuheluja varten. Lisävarusteina on saatavissa 1D/2D-viivakoodinlukija sekä muita laitteita, joita voi liittää tablettiin tarpeen mukaan. Ohjelmoitavat painikkeet mahdollistavat suosikkisovellusten nopean käytön ja laitteen räätälöinnin käyttäjän vaatimusten mukaiseksi.

Toughpadit ovat ensimmäiset puheluominaisuuksilla varustetut Toughpadit. Molemmissa malleissa puhe ja data toimivat 4G LTE/3G/GPRS-taajuuksilla. Laitteissa on vakiovarusteena Micro USB -liitäntä, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC (near field communications) sekä GPS ja Bluetooth v.4.0. Sisäänrakennettu tarkkuus-GPS mahdollistaa paikallistamisen 2–4 metrin tarkkuudella. Puhelut onnistuvat tarvittaessa myös meluisassa ympäristössä, sillä laitteissa on kolme melua vähentävää mikrofonia, ja kahden etukaiuttimen maksimiäänenvoimakkuus on 100 dB. Siksi puhelut kuuluvat selvästi myös rakennustyömailla ja tehtaissa.

Uusissa Toughpadeissa on 6 200mAh akku, joka Panasonicin testien mukaan mahdollistaa 14 tunnin käytön. Pikalaturi lataa akkuun 50 prosentin kapasiteetin tunnissa ja täyden latauksen kolmessa tunnissa. Hot Swap -toiminnon ansiosta akun voi vaihtaa työtä keskeyttämättä. Täyteen ladatun akun valmiusaika on 1 000 tuntia ja puheaikaa se antaa 23 tuntia.

Toughpad FZ-X1:lle on tarjolla kokonainen varustejärjestelmä – kantokoteloita, käsihihnoja, autokiinnikkeitä ja pöytätelakoita – jonka avulla laite on sekä helposti kannettavissa että valmis käytettöön erilaisissa työympäristöissä.

Toughpad FZ-X1:t tulevat Suomessa myyntiin projektiasiakkaille. Android-laite on saatavilla syyskuussa ja sen verottomaksi hinnaksi Suomessa arvioidaan noin 1 400 euroa.

Toughpad FZ-X1: Tärkeimmät ominaisuudet
Android TM 4.2.2
Qualcomm® Snapdragon APQ8064T 1.7GHz Quad Core
MIL-STD-810G-sertifioitu, testattu 3 metrin pudotuksin betonille. IP68-sertifioitu täysin tiivis rakenne (suojattu pölyltä ja kestää veteen upottamisen), käyttölämpötila –20°C–60°C
Paksuus 30,9mm (vakiovarustuksella)
Täysin ladatulla akulla 1 000 tunnin valmiusaika, puheaika jopa 23 tuntia ja datakäyttö 14 tuntia olosuhteista riippuen. Hot Swap -toiminto mahdollistaa akun vaihdon laitetta sammuttamatta.
5 tuuman auringonvalossa näkyvä heijastamaton HD (1280×720) LCD, jossa 10 sormella käytettävä kapasitiivinen kosketusohjaus. Erikoistoimintatilat hansikkaita käytettäessä ja sateessa.
32 GB flash-muistia ja 2GB RAM-muistia; micro SDXC -korttipaikka (max. 64GB)
4G LTE/3G/GPRS (ääni ja data); Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, GPS, Bluetooth® v4.0 (Class 1) ja micro USB 2.0; lisävarusteena sisäänrakennettu 1D/2D-viivakoodinlukija
8MP takakamera, jossa automaattitarkennus ja LED-valo. 1,3MP etukamera.
FIPS 140-2 Level 1 -yhteensopiva.