Puhelinmarkkinoilta jo kertaalleen poistunut Panasonic on nyt julkaissut Leican 28mm f/2.8 linssillä ja yhden tuuman kokoisella 20 Mpix kennolla varustetun kamerapuhelimen – tai puhelinkameran.  Tyylitellyssä paketissa on mukana myös moderni älypuhelin.

 

Leica DC Elmarit -linssi on f/2,8 ja 28 mm vastaavalla polttovälillä, varustettu mekaanisella sulkimella ja manuaalisella kontrollirenkaalla. Kontrollirenkaalla ohjataan kameran ominaisuuksia, kuten suljinaikaa, aukkokokoa ja ISO-arvoja. Kameralla on oma laukaisunappinsa. Kameralla voi ottaa RAW-kuvia ja 4K-videota normaalin FullHD:n lisäksi. Webcam on tarkkuudeltaan 1,1 Mpix. Leica-miehet osaavat sanoa, että linssi on kuitenkin “vain” brändätty Leica Panasonicin valmistamana. Linssi pullistelee ulos rungosta, mutta siinä ei kuitenkaan ole optista zoomia, vaan digitaalisella on pärjättävä. 061_FY2014_LUMIX_Smart_Camera_CM1_OM5_2

Yhden tuuman kenno on sikäli merkittävä, että aiemmin kännyköissä on – Lumian mörköjä lukuunottamatta – ollut 0,3 tuuman kokoisia pieniä kennoja, joten ainakin teoriassa tässä yhden tuuman ja 20 megapikselin kennossa nähdään entistäkin vähemmän kohinaa pimeässä kuvattaessa. Lisäksi kuva-ala suurenee. CM1:n yhden tuuman kokoisia kennoja on esimerkiksi kalliimmissa pokkarikameroissa, kuten esim. Sonyn RX100-sarjalaisissa – ja DPreview-kamerasivuston arvauksen mukaan kenno on jopa sama.

061_FY2014_LUMIX_Smart_Camera_CM1_Side_DINA4

Puhelimen speksit ovat melko normaalit, mutta ajanmukaiset. Laitteessa on 2,3 GHz neliytiminen Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, 4,7 tuuman FullHD-näyttö, 2 Gt muistia, 16 Gt tallennustilaa + MikroSD-korttipaikka ja 2600 mAh akku. Liitettävyydessä löytyy normaalit LTE, BT ja NFC. Käyttöjärjestelmä on Android 4.4.

Saatavuudeksi on arvattu marraskuuta ja ovh on 899 euroa. Julkaisumaista ei ole vielä tietoa.

Panasonicin pressitiedote saksaksi löytyy täältä