Samsung julkaisi myös Note 4:n lisäksi hieman pienemmällä fanfaarilla yrityksille suunnatun, iskun ja vedenkestävän tablettinsa: Samsung Tab Activen. Koska yritysten tarpeet eroavat selkeästi tavallisen kuluttajan tarpeista on Samsung huomioinut myös tämän suunnittelussa. Kahdeksantuumainen Tab Active ei olekaan mikään normaali tabletti, vaan selkeästi ammattikäyttöön suunniteltu yritystabletti, johon Samsung tarjoaa myös yritysluokan takuun. Laitteen rauta ei ole viimeisintä huutoa, eikä sen mukana tule ylimääräisiä sovelluksia, vaikkakin TouchWiz on tähänkin laitteeseen löytänyt tiensä. Pääsin kokeilemaan laitetta IFA-messuilla ja voimme positiivisesti kertoa, että laitteen suojaus on vakuuttava. Itse laite on vedenpitävä, lasi on gorillalasia ja tabletin ympärille tuleva suojakuori suojaa 1,5 m korkeudelta tipahtamisia. Suojakuori sisältyy myyntipakkaukseen ja sen mukana tulee myös C-Pen, jonka avulla laitetta pystyy käyttämään myös hanskat kädessä. C-Pen on kuitenkin vain passiivinen stylus, eli paineentunnistua tai tarkkuutta ei tästä kynästä löydy.

Laitteen navigointinäppäimet ovat myös fyysiset, jolloin niidenkin painaminen on normaalia helpompaa. Yllätyksenä Samsugin edustaja paljasti, että moniajonäppäimen toimintaa voi ohjelmistokehittäjä muuttaa haluamakseen (esimerkiksi sen saa käynnistämään kameran jne) Activen SDK –paketin avulla.

Muita Activen erikoisuuksia on myös mm. suojaamaton MicroUSB-portti, joka kuitenkin on vedenpitävä, eli käyttäjän ei tarvitse huolehtia lainkaan onko jokainen portti sopivasti kiinni. Laitteessa on erillinen telakointiportti lataustelineelle, jolla voidaan ladata 10 kpl Tab Activeja samanaikaisesti lisävarusteena saatavassa lataustelakassa. Lisäksi tabletissä on ensimmäisenä Samsungin tableteista vaihdettava akku.

Varsinainen rauta on seuraavaa: 8” 1280 x 800 resoluution IPS näyttö, jossa 400 nit taustavalo, 1,2 GHz neliydinprosessori, 1,5 Gt keskusmuistia, 16 Gt sisäistä tallennustilaa, 3,1 megapikselin takakamera ja 1,2 megapikselin etukamera. Kuten Samsungin tabletit yleensä, niin Active tulee myös wifi ja LTE -malleina. Samsungin edustaja puhui myös hinnasta, joka on noin 500 euron paikkeilla.

Samsungin Lehdistötiedote:

Kovaan käyttöön suunniteltu tabletti. Samsung esitteli IFAssa tabletin, joka on suunniteltu ammattikäyttöön vaativissakin työolosuhteissa. Galaxy Tab Active on Samsungin tablettivalikoiman uusin tulokas ja se tulee saataville 8-tuumaisena.

Samsung on luonut laitteen, jota ammattilaiskohderyhmä on jo pitkään toivonut. Tuloksena on tabletti, joka sopii työkäyttöön toimistoissa ja vaativissa ulko-olosuhteissa. IP67-suojaluokituksella varustettu tabletti on veden- ja pölynkestävä ja se kestää tiputuksen 1,2 metristä. Siinä on Samsung KNOX -tuki, 8-10 tunnin akkukesto ja uusi C Pen -kynä. Tabletissa on 3,2 megapikselin kamera, viivakoodiskannaustoiminto ja NFC-tuki, jotka luovat edellytykset työtehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseen. Laite tulee myyntiin Titanium Green -värisenä.