Sony on julkaissut uutuuksia Lens Style -kameramallistoon. Kyseessä on siis älypuhelimen tai vaikka tabletin kanssa käytettävä kamera, joka on lähestulkoon pelkkää linssiä. Mukana on viime vuonna julkaistun QX10:n trendikkäiden väriversioiden lisäksi kaksi teknisesti uutta laitetta, ILCE-QX1 ja DSC-QX30. Näistä ensimmäinen on Sonyn E-bajonetin objektiiveille suunniteltu kameraosa ja jälkimmäinen pitää sisällään nimensä mukaisesti 30-kertaisen optisen zoomin. Molemmat uutuuksista asettuvat hintojensa puolesta viime vuonna esiteltyjen laitteiden kanssa samaan luokkaan.

ILCE-QX1 tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää E-tyypin optiikkakokoelmiaan. Kuvaamiseen voi valita suosikkiobjektiivin, zoom-, laajakulma- tele- tai vaikka makro-objektiivin.

QX1-linssikamerassa on 20,1 megapikselin APS-C Exmor CMOS -kuvakenno. Kamera on varustettu Sonyn BIONZ-prosessorilla, jonka uutena ominaisuutena on aluekohtainen kohinanvaimennus. Eron huomaa erityisesti lähes pimeässä kuvattaessa, jolloin pienemmät kuvakennot epäonnistuvat. Sonyn mukaan QX1:n tallentamissa kuvissa on äärettömän vähän kohinaa. QX1-linssikameran iso kenno mahdollistaa ammattimaiset bokeh-efektit hienostuneella epätarkalla taustalla. Superior Auto -toiminto tunnistaa kymmeniä erilaisia näkymiä maisemista taustavalaistuihin muotokuviin ja säätää linssikameran asetuksia automaattisesti korkealaatuista lopputulosta varten. QX1 tallentaa RAW-tiedostotyypin kuvia. QX1 on myös ensimmäinen linssikamera, jossa on sisäänrakennettu salama muotokuvien, hämärien sisätilojen ja yökuvien valaisemiseksi.

Kameran hinnaksi Sony ilmoittaa noin 310 euroa ilman objektiivia.

newqx

Kompakti DSC-QX30 on varustettu 30-kertainen optinen zoom-objektiivilla ja Optical SteadyShot -kuvanvakaajalla, joka ehkäisee tärähtäneet ja epätarkat kuvat. Kameralla voi zoomata 24 mm laajakuvakulmasta aina 720 mm teleobjektiivitilaan. Täydessä teleasennossa kamera esimerkiksi tallentaa täydellisesti rajatun kokovartalokuvan henkilöstä, joka seisoo jopa 40 metrin päässä kamerasta. Jos haluaa päästä vieläkin lähemmäksi kuvauskohdetta, Clear Image Zoom -toiminto tekee 60-kertaisen suurennoksen ilman, että pikselimäärä kärsii. Upeaa zoomaustehoa täydentää lukittava automaattitarkennus ja jatkuva sarjakuvaustoiminto, joka kuvaa jopa 10 kuvaa sekunnissa. Nopeasti liikkuvan kohteen kuvaaminen on mahdollista purkauksellisella terävästi tarkentuneita sarjakuvia, joita tallentuu monta sekunnin aikana. Kamera tallentaa myös upeaa Full HD -videokuvaa 60 kuvaa sekunnissa kuvataajuudella.

Myös tämän mallin hinnaksi Sony arvioi 310 euroa.

Molempia uusia linssikameroita voi hallita myös Sonyn RM-LVR1 ja RM-LVR2V Live View -kaukosäätimillä. Ranteeseen kiinnitettävät kaukosäätimet mahdollistavat kuvien tarkistamisen ja valitsemisen jopa viidestä kamerasta yhtä aikaa. Ominaisuus on erityisen hyvä kuvaajille, jotka harrastavat monikamerakuvausta.