3.9.2014 – Tänään esitellään lippulaivaälypuhelimet Sony Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact, jotka asettavat käyttäjien tarpeet etusijalle tinkimättömällä tavalla kahdessa eri kokoluokassa. Xperia Z3:n ja Xperia Z3 Compactin myötä Sony tarjoaa markkinoiden parhaan akunkeston ja asettaa uuden vertailukohdan kameran laadulle sekä puhelimien muotoilulle ja vedenkestävyydelle. Lisäksi puhelimien PS4 Remote Play antaa kaikille Sony Playstationin käyttäjille täysin uusia mahdollisuuksia pelaamiseen.

Alla Sonyn lehdistötiedoite laitteista:

Sony Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact tarjoavat Sonyn parhaita ominaisuuksia ja sisältävät samaa tinkimättömän laadukasta tekniikkaa. Koska käyttäjillä on usein erilaisia kokoon liittyviä mieltymyksiä, puhelimesta on saatavana kaksi eri kokoa: Xperia Z3:ssa on 5,2 tuuman näyttö ja Xperia Z3 Compactissa 4,6 tuuman näyttö. Xperia Z3 on 7,3 mm paksu eli runsaat 10 prosenttia edeltäjäänsä ohuempi. Puhelin painaa 152 grammaa. Xperia Z3 Compactin paksuus on 8,6 mm ja paino vain 129 g.

Molemmissa malleissa on Sonyn markkinoiden johtava pöly- ja kosteussuojaus (IP 68), jonka ansiosta valokuvaus ja videointi onnistuvat jopa 1,5 metrin syvyydessä vedenpinnan alla. Lisäksi Sony on panostanut voimakkaasti akun kestoon, ja uuden tekniikan myötä akku riittääkin jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Akun kestoa voidaan pidentää entisestään käyttämällä STAMINA-tilaa, joka pysäyttää prosessorin ja taustalla pyörivät sovellukset automaattisesti, kun näyttö sammuu.

Xperia Z3- ja Xperia Z3 Compact -puhelimien kamera on kehitetty Sony Cybershot- ja Handycam-kameroissa käytetyn tekniikan pohjalta, ja siinä on 1/2,3 tuuman ja 20,7 megapikselin Exmor RS -kenno. Sony on myös kasvattanut ISO-herkkyyden arvoon 12 800, mikä mahdollistaa kirkkaat ja selkeät kuvat sekä sisällä että ulkona kuvattaessa. Lisäksi Sonyn palkittua G-optiikkaa on parannettu entisestään kehittämällä 25 mm:n laajakulmaobjektiivi, joka helpottaa sekä selfieiden että ryhmäkuvien ottamista.

– Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact ovat uusia osoituksia siitä, että valmistamme markkinoiden innovatiivisimmat ja parhaat tuotteet. Molemmat mallit ovat työvoitto koko Sonylle. Kaikki työntekijät Tokiosta Lundiin ovat venyneet hieman tavallistakin pidemmälle ja luoneet ainutlaatuisen käyttäjäkokemuksen kaikkein parasta laatua vaativille käyttäjille, kertoo Ola Lilja Molén, Sony Mobilen markkinointijohtaja Pohjoismaissa.

Playstationin pelaaminen Xperia Z3- ja Xperia Z3 Compact -älypuhelimilla

Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact ovat maailman ensimmäiset älypuhelimet, joissa on PS4 Remote Play. Ominaisuuden avulla on helppo muodostaa yhteys Playstation 4 -pelikonsoliin ja hallita sitä puhelimella. Jos esimerkiksi PS4-konsoliin liitetty televisio on varattu, Xperia Z3 tai Xperia Z3 Compact voidaan liittää konsoliin Wi-Fi-yhteydellä, minkä jälkeen pelaaminen onnistuu langattomasti puhelimen näytöllä. PS4 Remote Play julkaistaan marraskuussa.

Vakaa videokuvaus

Xperia Z3- ja Xperia Z3 Compact -älypuhelimien uusi parannettu SteadyShot™-tekniikka analysoi videokuvausta reaaliajassa ja korjaa kuvaajan tahattomien liikkeiden vaikutuksia, jotta videokuvasta tulee tasainen ja vakaa.

Xperia Z3:lla ja Xperia Z3 Compactilla voidaan tallentaa videoita myös erittäin terävän ja tarkan kuvan tuottavalla 4k-resoluutiolla. Lisäksi kuvaaminen voidaan keskeyttää ja sitä voidaan jatkaa samassa otoksessa.

Maailman kirkkain näyttö

Sekä Xperia Z3- että Xperia Z3 Compact -puhelimessa on TRILUMINOS™-näyttö, joka on maailman kirkkain, kun sitä verrataan premium-segmentin muihin johtaviin älypuhelimiin*.

Häiriötöntä viihdettä

Käytettäessä puhelinta yhdessä kohinaa vaimentavien Sony MDR-MC31EM -kuulokkeiden kanssa jopa 98 prosenttia taustamelusta suodattuu pois. Näin musiikin kuuntelu tai elokuvan katselu on häiriötöntä esimerkiksi meluisassa lentokoneessa.

Xperiaan vaihtaminen on helpompaa kuin koskaan

Xperia Transfer Mobilen ansiosta vaihtaminen iPhonesta tai muusta Android-laitteesta Xperiaan ei ole koskaan ollut näin helppoa. Kaikki yhteystiedot, kuvat, kirjanmerkit, sovellukset, viestit ja muu sisältö voidaan siirtää ilman tietokonetta joko langattomasti NFC- tai Wi-Fi-yhteydellä tai johtoa käyttämällä suoraan vanhasta matkapuhelimesta uuteen Xperia-älypuhelimeen.

Älykkäät ja hauskat kamerasovellukset

Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact kehittävät käyttäjän valokuvaus- ja videointitaitoja tarjoamalla hauskoja ja käytännöllisiä sovelluksia suoraan kameran käyttöliittymässä. Puhelimien mukana toimitetaan seuraavat viisi uutta sovellusta ja lisää on ladattavissa Google Playsta.

 • Face in

Face in -sovellus videoi samanaikaisesti sekä tapahtuman että kuvaajan. Näin kuvaaja saa talteen sekä tapahtuman että tapahtuman hänessä herättämät reaktiot.

 • Movie creator

Valokuvia tai videoita voidaan yhdistää toisiinsa yhdeksi videoksi.

 • Sound photo

Kuviin voidaan lisätä ääntä.

 • Multicamera

Tapahtuma voidaan videoida useista kuvakulmista yhdistämällä toisiinsa jopa kolme samanaikaisesti kuvaavaa Xperia-laitetta.

 • AR fun

Valokuviin ja videoihin voidaan lisätä hauskoja animaatioita.

Xperia Z3:n ja Xperia Z3 Compactin kamerasovellukset kuuluvat Sonyn ekosysteemiin, jonka kautta yhteistyökumppanit nyt ja tulevaisuudessa voivat tarjota uusia, hauskoja ja käytännöllisiä valokuvaus- ja videointikokemuksia helposti – suoraan kameran käyttöliittymästä.

Sony Xperia Z3- ja Xperia Z3 Compact -älypuhelimissa on Android KitKat (4.4.4). Xperia Z3 on saatavana valkoisena, mustana, kuparina ja hopeanvihreänä ja Xperia Z3 Compact valkoisena, mustana, oranssina ja vihreänä. Hinta: Xperia Z3 – 649 euroa ja Xperia Z3 Compact – 499 euroa.

Myynti Suomessa alkaa 30. syyskuuta, mutta tuotteet ovat varattavissa jo ennakkoon valikoiduilta jälleenmyyjiltä.

Sony Xperia Z3- ja Xperia Z3 Compact -älypuhelimien tärkeimmät ominaisuudet

 • Akunkesto jopa kaksi vuorokautta, jota voidaan entisestään pidentää STAMINA-tilalla.
 • Kosteussuojaus IP68 – korkein saavutettavissa oleva luokitus. Etu- ja takasivu ovat karkaistua lasia ja runko alumiinia.
 • Maailman ensimmäinen älypuhelin, jonka ISO-herkkyys on 12 800. 4K-videotallennus. Tehokas 20,7 megapikselin kamera, jossa on Sonyn G-objektiivi, Exmor RS™ for mobile -kenno (1/2,3 tuumaa) ja BIONZ™ for mobile -prosessori.
 • Sisäänrakennettu digitaalinen kohinanvaimennustekniikka (Digital Noice Cancellation). Tarvitaan erilliset Sony-kuulokkeet.
 • Maailman kirkkain näyttö premium-segmentin johtavien älypuhelimien joukossa.*
 • TRILUMINOS™-näyttö, jossa X-Reality™ for mobile- ja Live Colour LED -ominaisuudet ja katselukulmaa laajentava IPS-näyttötekniikka.
 • 4G ja Snapdragon 801 -neliydinprosessori, 2,5 Ghz, 3 GB RAM (Xperia Z3) ja 2 GB RAM (Xperia Z3 Compact).
 • Sisältö on helppo siirtää vanhasta Android- tai iPhone-puhelimesta uuteen Xperia™-älypuhelimeen Xperia™ Transfer -toiminnolla.

 

 

 

Xperia Z3 tuotetiedot

Xperia Z3 Compact tuotetiedot