HTC piti Double Exposure –tilaisuutensa keskiviikkona 8.10. ja julkaisi siellä ehkä monen harmiksi vain kaksi tuotetta: Selfieiden ottamiseen suunnatun Desire EYE:n ja hieman action-kameraa muistuttavan RE:n.

EYE:n ja RE:n lisäksi HTC julkaisi heidän Zoe-sovelluksensa julkiseen jakeluun versionumerolla 1.0. ZOE on HTC:n alusta, jossa käyttäjät pystyvät jakamaan videoita ja kuvia (myös sekoitettuna) toisilleen ja myös muihin sosiaalisiin medioihin. Zoe:n erikoisuus on kuitenkin se, että käyttäjät voivat muokata myös muiden Zoe:ja ja esimerkiksi lisätä lisää videoita tapahtumsta, jolloin tilaisuuteen saa erilaisia kuvakulmia. Zoe on saatavissa heti Androidille ja myöhemmin myös iOS:lle.

HTC Desire EYE on luultavasti markkinoiden paras puhelin ihmiselle, joka rakastaa selfieden ottamista. Toisin kuin M8:ssa, on HTC hylännyt neljän megapikselin UltraPixel-kameransa ja laittanut tilalle 13 megapikselin taka- ja etukamerat, sekä erillisen kameranäppäimen. Kyllä, edessä oleva kamera on lähes täysin sama kuin puhelimen takakamera. Pieniä eroja kuitenkin löytyy aukosta ja linssin laajakulmaisuudesta, mutta suurimmalle osalle ostajista molemmat kamerat vaikuttavat täysin identtisiltä. Edestä ja takaa löytyvät myös tuplasalamat, jotka pystyvät muuttamaan salaman värilämpötilaa, jolloin kuvat näyttävät salamaa käyttäessä mahdollisimman hyvältä.

Suurimmat uudistukset ovat kuitenkin kameraohjelmistossa, joka on suunniteltu uusiksi hyödyntämään molempia kameroita yhtä aikaa. Kamera osaa siis ottaa molemmilla kameroilla samanaikaisesti kuvan ja liittämään etukameralla otetun kuvan takakameran kuvan päälle automaattisesti. Tietysti nämä toiminnot toimivat myös videokuvauksessa.

Desire-sarjahan on yleisesti ollut HTC:n edullisempi mallisarja myös speksien osalta. Onneksi Desire EYE tekee mukavan poikkeuksen tässä asiassa. Desire EYE:ssä on tehokas Snapdragon 801 -piirisarja, 2 gigatavua keskusmuistia, 16 Gt:n sisäinen muisti,  joka on laajennettavissa jopa 128 Gt:uun mikroSD-kortilla. Näytön kokona on 5,2” ja resoluutiona 1920×1080 eli FullHD. Mukana on luonnollisesti myös 4G, BoomSound, BT 4.0, NFC ja muut tarpeelliset ominaisuudet. HTC:lle uutena ominaisuutena Desire EYE on IPX7-suojattu, eli se kestää roiskeita, mutta upottaminen ei ole kannattavaa. IPX7:n ansiosta ei siis tarvitse lopettaa selfieden ottamista vesisateen vuoksi. HTC Desire EYE saapuu Pohjoismaiden markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

RE

HTC RE on taas HTC:n vastine GoPron lisääntyvälle suosiolle tallentaa erinäisiä tapahtumia helposti. Toisinkuin GoPro, HTC haluaa, että RE:tä pidetään kädessä. RE:n muoto muistuttaa ehkä eniten USA:n merijalkaväen putkilamppua jostain 70-luvulta. Siinä ei ole näyttöä, josta voisi tarkistaa nopeasti kuvakulman, mutta onneksi kamerassa on 146 asteen laajakuvalinssi, jolla kuvaan saa varmasti mahtumaan kaiken halutun. Kamera on myös vesitiivis IP57-luokituksella, eli toisin kuin Desiren, EYE:n voi RE:n upottaa vaikkapa vesilasiin tai ottaa mukaan uimaan. Kameran kenno on 16 megapikselinen ja linssi f/2.8:n aukolla varustettu. Sillä pystyy kuvaamaan 30 FPS FullHD -videokuvaa tai 720p slowmotion (1/4:aan hidastettuna) -videokuvaa.

RE:ssä on kaksi näppäintä. Takana on päänäppäin, jota painamalla valitaan joko valokuva tai videotallennus ja toisella, pienemmällä, valitaan slowmotion-videokuvaus. RE:ssä ei ole lainkaan virtakytkintä, vaan se tunnistaa, kun se otetaan käteen ja käynnistyy tällöin automaattisesti. Laitteen pohjasta löytyy paikat niin kolmijalan kierteille, mikroSD:lle (jopa 128 Gt, 8 Gt tulee mukana) ja mikroUSB-lataukselle. HTC lupaa 1 tunnin ja 40 minuutin videokuvausta RE:n 820 mAh:n akusta.
RE:ssä ei ole erillistä etsintä, mutta sen voi yhdistää helposti matkapuhelimeen (Android tai iOS) bluetoothin avulla, jolloin matkapuhelimesta tulee RE:n etsin. Kuvat voi myös siirtää käyttäen joko mikroUSB:tä (tietokoneelle) tai bluetoothia (matkapuhelimelle). Hinnaksi RE:lle HTC ilmoitti hulppeat $199 ja saatavuudeksi loppuvuoden 2014.