Nokia julkaisi äsken Slush -tapahtumassa ensimmäisen Android-tablettinsa, N1:n . Laite käyttää 2,3 gigahertsin 64-bittistä Atom-suoritinta ja se on varustettu 7,9-tuumaisella”2K”-näytöllä (resoluutio 2048×1536). Pääkamerana toimii 8 Mpix kenno, ja selfie-kameran virkaa toimittaa 5 Mpix kenno. Laitteessa on 2 gigatavua keskusmuistia, ja tallennustilaa 32 gigatavua.
Unibody-runko on valmistettu alumiinista ja muistuttaa hyvin pitkälti Applen iPad Miniä. Laite käyttää USB Type C-liitintä, joka mahdollistaa USB-liittimen kytkemisen miten päin tahansa. Äänentoistosta vastaa Wolfsonin (nyk. Cirrus Logic) DAC ja kaiuttimiinkin on panostettu ja niitä löytyy kaksin kappalein. Akun kapasiteettia on 5300 mAh.

Tuotekuvista päätellen laitteesta ei löydy Play-kauppaa, vaan Kiinalainen Weibo-sovelluskauppa, joten Googlen sertifiointi on jätetty taas puolitiehen. Olemme kysyneet tästä vielä lisätietoa Nokialta ja päivitämme artikkelia heti kun kuulemme lisää. Laite käyttää kuitenkin Androidin uusinta 5.0-versiota, jonka päälle Nokia on lisännyt oman Play-kaupastakin löytyvä Z Launcher -työpöytäsovelluksensa.

Laite julkaistaan helmikuussa Kiinassa ja vasta sen jälkeen Venäjällä ja Euroopassa. Ovh. on alustavasti $249 ennen veroja.

Nokia-N1-zlauncher

 

https://www.youtube.com/watch?v=IwJmthxJV5Q