VoiceTab on HP:n budjettisarjan tupla-SIM-phablet. Näytön koolla ja tupla-SIMillä VoiceTab koittaa kiilata nicheen, jossa käyttäjä haluaan halvalla ison näytön ja no, kaksi SIM-korttia. Tällaisia ovat erityisesti kehittyvien maiden markkinat, esimerkiksi Intiassa.

Laitteisto

VoiceTab on kokoonsa nähden kevyen oloinen ja päältäpäin tyylikkään hopeanharmaan musta. Etupaneelin ylä- ja alareunassa on selvästi näkyvät kaiutinelementit. Takapinta on kiiltävää liukasta muovia. Pinta on jo paljain käsinkin liukas, talvisin kannattaa vältellä puhelimen käyttöä villahansikkaat kädessä. Virtapainike on puhelimen oikealla puolen ja vasemmalla on äänenvoimakkuudensäädin. Äänenvoimakkuudensäätimen profiili on hyvin matala ja se hädin tuskin erottuu puhelimen reunasta. Yläreunassa on sekä kuulokeliitin että MicroUSB-liitin. SIM-korttipaikat ja MicroSD-korttipaikka ovat puhelimen kuoren alla. Ykkös-SIM-korttipaikka on MicroSIM ja toinen tavallinen. Mihinkään korttipaikkaan ei saa tungettua korttia ilman, että akun irroittaa.

voicetab_etu gallery_slate6_3_tcm_188_1576302

 

Puhelin on kädessä yllättävän kevyt kokoonsa nähden ja mukavan ohut. Vain kuoren liukkaus ja äänenvoimakkuudensäätimen mataluus hieman häiritsevät. Näyttö on lähinnä ok-tasoinen. Katselukulmat eivät ole erityisen hyvät ja valoisassa auringonpaisteessa näkyvyys on jopa huono erityisesti heijastavan pinnan takia.

Tekniset tiedot:

  • 6″ 1280×720 720p IPS-näyttö, 245 PPI
  • 1,2 GHz Marvell PXA1088 neliydinprosessori
  • 1 Gt RAM, 16 Gt tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka
  • 1 x MiniSIM, 1 x MicroSIM
  • BT3, Wlan b/g/n, GPS
  • 5 MP kamera, 2 MP etukamera
  • 3000 mAh akku
  • mitat 165 x 83,2 x 8,8 mm, painoa 172 g (vaa-alla mitattuna)

Ohjelmisto

Käyttöjärjestelmäna on Android 4.2.2 ja päivitys Kitkatiin on jo saatavilla. Käyttöjärjestelmä on lähestulkoon täysin vakio-Android ilman omia virityksiä. Mukaan on pakattu nippu HP:n omia sovelluksia: HP Connected Snapfish -pilvikuvapalvelu, HP ePrint tulostimenohjaussovellus ja HP FileManager tiedostonhallintasovellus. Muita mukana tulevia sovelluksia ovat Box -tallennuspalvelu, Kingsoft Office, Skype ja Googlen vakiosovelluspaketti.

Käyttö

VoiceTabin käyttäminen ei juurikaan eroa esimerkiksi Nexus 7:sta juuri mitenkään – paitsi vanhemmalla käyttisversiollaan ja hitaudella. Ja hitaus on huomattavaa. Jokaisen sovelluksen käynnistämisessä on selkeä noin sekunnin viive. Ensimmäisen asennuskerran jälkeen tehty tehdasasetusten palautus paransi tilannetta, mutta silti viive on selvästi huomattavissa. Asia korostuu etenkin kun sovelluksia käynnistää toisista sovelluksista, esimerkiksi selaimen Facebookista. Keskusmuisti lienee kovilla ja lisäksi sisäinen muisti ei ilmeisesti ole kovin nopeaa. Sama hitaus koskee pelien käynnistämistä, mutta useimmat testatut Angry Birdsit sun muut kyllä toimivat lopulta. Yllättäen videotoisto on sujuvaa.

Mutta laite on kuitenkin budjettiluokkaa, eikä mitään huippusuorituskykyä tarvitse odottaakaan. Käynnistyttyään kaikki toimii. Normaalissa päivittäiskäytössä laite toimii hyvin suurehkosta koostaan huolimatta, eikä mikään erityisesti ärsytä hitautta lukuunottamatta. Erityisesti lukulaitteena – Kindle, Google Books, Pocket – tabi toimii oikein hyvin suuren näyttönsä ja keveyden ansiosta. Laitetta on helppo pitää kädessä keveyden takia.

Suorituskyky

Suorituskyky testattiin seuraavilla sovelluksilla:

Testisovellus Tulos
Quadrant  3377
Vellamo Metal  596
Vellamo HTML5 (Selain)  1233
Vellamo Multicore (Beta)  837
Epic Citadel: Keskiarvoinen FPS  35,6
Basemark Taji  15,85
Basemark GUI Onscreen  47,896935
Basemark GUI Offscreen  212,3921
Basemark X Gaming Perfomance Score 3157
AnTuTu  14888
3DMark Ice Storm  3046
3DMark Ice Storm Extreme  1557
3DMark Ice Storm Unlimited 2750

 

Kamera

Kameraa ei voi mitenkään kehua, eikä se loista edes hyvissä oloissa. Kuvat sillä saa räpättyä, jos on pakko, mutta ei kannata luottaa kameran ominaisuuksiin.

Yhteenveto

HP Slate6 VoiceTab on ihan kelpo budjettilaite ja harvoja tupla-SIM-laitteita tässä hintaluokassa. Isoa näyttöä, budjettiluokan hintaa ja tuplasimmiä kaipaavalle laite on varmasti aivan toimiva. Hitaus vaatii pientä kärsivällisyyttä, mutta se ei ole mikään huippuvakava ongelma. Laitteen hinta on noin 250 euroa ja lähestulkoon samassa hintaluokassa on Slate7.

 

Tuotevideo