Microsoft on tänään julkistanut täysin uudistetun Outlook –sähköpostisovelluksen Androidille ja iOS:lle. Outlook tukee Microsoftin outlook.com –palvelun lisäksi Exchangea, Office 365, Yahoo! Mailia ja GMailia. Outlook on suunniteltu skaalautumaan niin puhelimille kuin tableteille.

Outlook osaa yhdistää myös kätevästi OneDriven lisäksi Dropboxiin, iCloudiin ja Boxiin, jolloin tiedostojen jakaminen näistä palveluista helppoa ja vaivatonta. Jostain syystä Android versiossa GDrivelle ei ole sisäänrakennettua tukea. Tuki OneDrive for Business on tulossa myöhemmässä päivityksessä.

Yksi mielenkiintoisimpia ominaisuuksia on kuitenkin Outlookin sisäänrakennettu kalenteri, jonka avulla pystyy lähettämään esimerkiksi ehdotuksia tapahtumien ajoista helposti tarkistamalla omasta kalenterista milloin sopisi (vaikkapa useampikin eri aika) ja Outlook liittää nämä ehdotetut ajat automaattisti sähköpostiin. Jostain syystä Outlookin kalenteri ei tue ainakaan tässä vaiheessa 24 tunnin kelloa, vaan ilmoittaa ajat ap / ip -tyyppisesti, mikä ainakin suomalaiselle on hieman hassua.

Allekirjoittanut vaihtoi GMailista Outlookiin (osittain) ja ainakin lyhyen kokeilun jälkeen Outlook vaikuttaa olevan pätevä kilpailija GMailille varsinkin työkäytössä. Gmailin tehokäyttäjälle Outlook tarjoaa vähemmän keinoja lajitella saapuneet sähköpostit niille sopiviin kansioihin. Androidin versio on vielä beta-vaihteessa, mutta kehittyy jatkuvasti vastaamaan iOS-versiota.

Lataa Outlook Preview Google Playsta

 

A-deeper-look-at-Outlook-for-iOS-Android-8