Sony julkaisi Mobile World Congressissa Barcelonassa uuden tablettinsa, Xperia Z4 Tabletin. Laitteessa on Sonyn mukaan maailman valovoimaisin, 2K-tarkkuudella varustettu 10 tuuman näyttö. Laite on 6,1 mm paksu ja painaa 389 grammaa, eli kyseessä on edeltäjäänsä sirompi tabletti. Lisäksi Tablet on Xperia Z-sarjan edeltäjien tapaan vesi- ja pölytiivis (IP68). Akkukeston luvataan kasvaneen edeltäjistään huomattavasti, Sonyn mukaan akku kestää jopa 17 tunntia elokuvan katselua.

06_Xperia_Z4_Tablet_Black_Water

Xperia Z4 Tabletissa on lisäksi edessä kaiuttimet, 5,1 megapikselin laajakulmakamera ja takana8,1 megapikselin kamera jolla käyttäjä voi kuvata vaikkapa FullHD-tasoista videokuvaa. Tabletti on lisäksi varustettu PS4 Remote Play –toiminnolla, eli sen saa helposti kytkettyä Playstation 4:seen.

Suorittimeksi Sony on valinnut Snapdragon 810:n, sisäistä tallennustilaa on 32Gt ja akun kapasiteetti 6000mAh. Käyttömuistiksi Sony on laittanut lätyskään 3Gt RAM:ia. Tabletti on saatavana aina tyylikkäinä mustana tai valkoisena. Myös 4G ja pelkkä wifi-malli ovat saatavilla. 4G mallin arvioitu hinta on noin 649 euroa ja wifi-mallin hinta noin 549 euroa. Pohjoismaissa myynti alkaa toukokuun aikana.

XperiaM4AquaWhite

Puhelinuutuutena Sony ei esitellytkään odotettua Xperia Z-sarjan seuraajaa, vaan Sony Xperia M4 Aquan. Kyseessä on keskihintaluokkaan asettuva älypuhelin, joka nimensä mukaisesti, tai kuten nimestä voisi nokkela arvata, on vesitiivis. Puhelimen pääkamerana toimii 13 megapikselin kuvakennolla varustettu ja Sonyn mukaan F2.0 aukkoinen ja ISO 3200 –herkkyyteen kykenevä kamera. Lisäksi puhelimessa on uusi versio Sonyn puhelimista jo aiemmin tutusta Superior Auto Mode –kuvaustinasta uusi paranneltu versio. Etukamerana toimii 5,1 megapikselinen 88 asteen laajakulmakamera, jolla voi loihtia omasta nassusta veikeitä selfieitä.

Sony Xperia M4 Aqua tulee saataville mustana, valkoisena ja korallin värisenä. Hinta asettuu noin 269 euron kohdille ja luurit tulevat Pohjoismaissa myyntiin myös toukokuussa.

Edellä mainittujen tabletin ja puhelimen lisäksi Sony esittelee myös vesitiiviit langattomat Bluetooth-kuulokkeet. Kuulokkeet on saatavissa viidessä eri värissä. Puheohjauksella varustettujen kuulokkeiden sanka kiertää niskan takaa, ja siinä on painikkeet musiikin kuuntelua ja puheluita varten.

BluetoothHeadsetSBH-70Black

SBH-70-Bluetooth -stereokuulokkeet tulevat myyntiin toukokuussa 2015, ja niiden suositushinta on noin 69 euroa.