Huawei P8 on ohut (6,4mm) ja kevyt (144 g) alumiinirunkoinen kaunotar. Sen sydämenä sykkii 64-bittinen Kirin 930 -piirisarja 2 GHz neliydin prosessorilla. Käyttö luonnistuu 5,2 tuuman Full HD IPS-NEO näytöltä. Keskusmuistia on 3 Gt ja tallennustilaa laiteessa on 16 Gt jota voi laajentaa micro-SD -kortilla.
P8:n on myös saatavilla lisävarusteena E-Ink suojakuori jolloin puhelinta voi käyttää myös e-kirjojen lukulaiteena. Kuvaamiseen P8 on varustettu 13 megapikselin takakameralla jossa on myös kuvanvakaaja. Huawein mukaan tämä on yksi parhaista kuvanvakaajista markkinoilla ja se pystyy jopa 1,2 asteen korjauskulmaan. Sensorina toimii RGBW -sensori jonka ansiosta kuvat näyttävät entistäkin paremmilta myös hämärässä.

Huawei julkaisi myös P8 Max -puhelimen joka kuitenkaan ei näillä näkymin ole tulossa suomen markkinoille.

Kategoriansa parhaat hämäräkuvausominaisuudet, nopea verkonvaihtoteknologia sekä ohut muotoilu – Huawein P8 on aktiivisen ihmisen aito kumppani

TIEDOTE 15.4.2015

Huawei julkisti tänään Lontoossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Huawei P8 –älypuhelimen, jossa yhdistyvät tyylikäs muotoilu ja käytettävyys. Mallista tekee erityisen poikkeuksellisen sen hämäräkuvausominaisuudet. Kuluttajien suosiman P-sarjan uusimman mallin ennakkomyynti alkaa Suomessa tänään.

Huawei P8 tarjoaa huipputeknologiaa ja kestävyyttä äärimmäisen elegantissa paketissa. Mallin muotoilu on saanut inspiraationsa kirjojen maailmasta ja siinä on muun muassa yhtenä ominaisuutena e-ink-näyttöpaneeli, jonka avulla puhelimen voi muuntaa kädenkäänteessä e-kirjaksi. Huawei P8 tarjoaa vallankumouksellisen käyttäjäkokemuksen: ruudun kaksoisnapautus esimerkiksi sormenpäällä tai rystysellä ottaa kuvakaappauksen, ja kadonneen puhelimensa voi löytää huutamalla sen perään, johon puhelin vastaa kaiuttimensa kautta. P8 erottautuu kuitenkin joukosta ennen kaikkea sen kuvausominaisuuksien ja suorituskykynsä ansiosta.

Ammattilaistason videokuvaustoiminto ja markkinoiden paras optinen kuvanvakain

P8:n 13 megapikselin takakamerassa on huippulaatuinen optinen kuvanvakain, joka kykenee jopa 1,2 asteen korjauskulmaan, ja maailman ensimmäinen nelivärinen RGBW-sensori, joka mukauttaa kuvan valoisuutta ympäristön mukaan. P8:n oma, järjestelmäkameratasoinen kuvaprosessori vangitsee otoksiin suuren kontrastin ja vähentää kohinaa tummissa sävyissä.

Huawein edistyksellinen tekniikka ja ohjelmistot mahdollistavat täysin uudet tavat ottaa kuvia. Valomaalaus-tila käyttää hyväksi kameran käsin hallittavaa sulkijaa ja sillä saadaan aikaan vaikuttavia kuvia myös pimeässä. Valon tarkistus ja esikatselu näyttävät miltä kuva tulee näyttämään, joten Huawei P8:lla on helpompi kokeilla luovaa valonlähteiden käyttöä hämäräkuvauksessa.

Huawei P8:n Ohjaajatila on alan ensimmäinen ammattilaistason videokuvaustoiminto älypuhelimessa. Sen avulla P8:n käyttäjä voi ohjata jopa kolmea Android-puhelinta ja näin ollen kuvata videolla saman kohtauksen neljästä eri kuvakulmasta. P8 tuo mukanaan myös uudet selfie-kuvanparannusominaisuudet sen 8 megapikselin etukameralla otettuihin kuviin.

Suorituskykyä ja nopeaa verkkojen hallintaa

P8-mallissa on vain 6,4mm ohut ja painaa vain 144 grammaa. Lisäksi laitteessa on 2600 milliampeeritunnin akku. Sen ja kahdeksanytimisen, 64-bittisen Kirin 930 -piirisarjan ansiosta P8 on energiatehokkuudeltaan ja suorituskyvyltään noin 20 prosenttia luokkaansa parempi, tuottamalla samalla vertaansa vailla olevan valmiusajan. 2.0 GHz octa-core-prosessori pyörittää vaivatta niin videot kuin pelitkin P8:n 5,2 tuuman Full HD IPS-NEO-näytöllä. Laite sisältää 3 Gt muistia ja 16 Gt tallennustilaa, jota voi tarvittaessa lisätä mikro-SD-kortilla.

Huawei P8 ratkaisee myös paljon matkustavien ongelman hitaasta vierasverkkoon liittymisestä. Kansainvälisen, yli 20 maata käsittäneen verkkovierailutestin tulokset kertovat, että P8 yhdistää vierasverkkoon arviolta kolme kertaa nopeammin kuin tavallinen puhelin. Huawein kehittämän Signal+ -teknologian, laitteen kompaktin ja tehokkaan tupla-antennin sekä nopean verkonvaihtoteknologian avulla P8 osaa valita parhaan verkkotilan automaattisesti. Jos esimerkiksi toinen antennin päistä on peitettynä, laite vaihtaa nopeasti toiseen päähän säilyttäen vahvan yhteyden verkkoon. Signal+ tuo mukanaan myös parannuksen puheluiden yhdistämisnopeuteen, jopa käyttäjän matkustaessa nopeasti etenevässä junassa.

”Maailmanlaajuisesti käyttäjäystävällisin älypuhelin”

Huawei P8 tuo useita innovaatioita ja kaivattuja ominaisuuksia ääni- ja puhetoimintoihin. Puhelin mukautuu olosuhteisiin ja esimerkiksi tuulisissa olosuhteissa poistaa 90 prosenttia kohinasta kuulokkeita käytettäessä. Parannetut hands-free-ominaisuudet tukevat langattoman mikrofonin käyttöä jopa kahden metrin etäisyydellä puhelimesta ja näyttölukon avaamista ilman salasanaa.

”Tavoitteena on, että Huawei P8:sta tulee maailmanlaajuisesti käyttäjäystävällisin älypuhelin”, sanoo Huawei Consumer Business Groupin toimitusjohtaja Richard Yu. ”Huawei on tehnyt kattavan markkinatutkimuksen ja sen avulla olemme pystyneet vastaamaan premium-älypuhelimien käyttäjien suurimpiin kysymyksiin. Huawei on yhdistänyt saumattomasti tyylikkyyden ja kestävyyden tässä laitteessa, ja tuonut käyttäjille vallankumouksellisen käyttökokemuksen etenkin sen kameran ja verkko-ominaisuuksien avulla. Huawei P8 pääsee jatkamaan sarjan mahtavaa myyntimenestystä ja uskomme, että siitä tulee yksi vuoden 2015 suosituimmistä älypuhelimista kuluttajien keskuudessa.”

Huawei P8 tulee Suomessa myyntiin toukokuussa ja sen ennakkomyynti alkaa tänään hintaan 499€