LG:n uusin puhelin LG G4 on korealaisvalmistajan näkemys siitä minkälainen vuoden 2015 lippulaivapuhelimen tulisi olla. Vaikka LG G4:stä onkin vuodettu niin epävirallisesti kuin virallisestikin lähes kaikki, on laitteessa kuitenkin vielä muutama yllätys jäljellä näin julkaisupäivänä. Toimittajamme on paikan päällä ja palaakin tunnelmiin G4:stä, mutta tässä hieman ensimakua LG:n uutuudesta.
LG G4:n keskeiset ominaisuudet ovat Snapdragon 808 –prosessori, 3 Gt keskusmuistia, 32 Gt tallennustilaa, jota pystyy laajentamaan myös microSD -kortilla, 5.5” QuadHD (2560 x 1440 pikseliä) Quantum IPS näyttö, 3000 mAh vaihdettava akku, 5.1 Lollipop ja 155 g paino. Luonnollisesti laitteesta löytyy myös LTE, a/b/g/n/ac –wifi, Bluetooth 4.1 LE, NFC ja langaton lataus. Puhelin on myös lievästi kaareva, mutta G Flexin kaarevuudesta ei kuitenkaan puhuta.

G4_Genuine_Leather3

LG uudisti myös kameraansa G4:ssä. Uudessa 16 megapikselin kamerassa on parannettu 3 akselin optinen kuvanvakain (normaalisti vain 2 akselia) ja nopeampi linssi f/1.8 aukolla, joka mahdollistaa kuvien ottamisen entistä hämärämmässä. Myös käyttöliittymää on parannettu huomattavasti ja se onkin nyt tarvittaessa täysin säädettävä. G4 pystyy kuvaamaan myös RAW –tiedostoja jos käyttäjä haluaa saada kaiken irti kuvistaan. Kamerassa on myös G3:sta tuttu laser-tarkennus, jonka olemme todenneet toimivan loistavasti valoisuudesta riippumatta.
Kamerassa on myös uutena sensorina Color Spectrum Sensor, joka havaitsee huomattavasti tehokkaammin minkälainen valaistus kohteessa on ja pystyy näin määrittämään parhaimmat asetukset nopeasti ja tarkasti.

IPS Quantum Displayn ilmoitetaan tarjoavan 20 prosenttia paremman värintoiston, olevan 25 prosenttia kirkkaampi ja 50 prosenttia paremmalla kontrastilla kuin G3. Uusi näyttö on myös kalibroitu DCI (Digital Cinema Initiatives) standardin mukaisesti, joten elokuvat näyttävät ruudulta entistä paremmilta.

Suomeen saapuvat värit ovat nahkaisen takakuoren osalta ruskea, punainen ja musta, sekä keraamisen takakuoren osalta valkoinen, metallin harmaa ja kulta. LG G4 tulee myyntiin kesäksi. Hintaa ei ole vielä vahvistettu.

G4_Genuine_Leather