LG G4 -älypuhelimen ennakkotilaukset alkavat tänään, ja puhelimen odotetaan saapuvan kauppoihin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. G4 on herättänyt kuluttajien mielenkiinnon korkeatasoisen kameransa ja nahkakuorensa ansiosta.

– LG G4:n edeltäjä LG G3 oli yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä puhelimiamme Pohjoismaissa, ja odotamme innolla rikkovamme ennätyksemme G4-puhelimella, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – LG G4 on hienon laitteiston ja näyttävän ulkoasun täydellinen yhdistelmä. Sen kuluttajissa herättämä kiinnostus on ilahduttavaa ja erittäin lupaavaa.

Muodikas asuste ja edistyksellinen älypuhelin
LG on panostanut LG G4:n kehittämisessä erityisesti laitteen takakuoreen, josta tulee Suomessa saataville kuusi erilaista versiota. Vaihtoehdoista kolme on valmistettu ympäristöystävällisesti ruskeaksi, mustaksi tai punaiseksi kasvivärjätystä nahasta, joka on koristeltu ompeleilla. LG G4 onkin sekä muodikas asuste että huippuluokan älypuhelin.

Kuorivaihtoehtoihin kuuluu myös tyylikkäällä kuviolla koristeltu, metallinomainen takakuori, jonka saa joko harmaana, kullanvärisenä tai valkoisena.

LG G4:ssä on täysin uusi, edistyksellinen IPS Quantum -näyttö. 5,5 tuuman Quad HD -näytössä on 2560×1440 pikselin resoluutio. Näyttö toistaa värit 20 prosenttia paremmin, 25 prosenttia kirkkaampina ja tuottaa 50 prosenttia paremman kontrastin kuin LG G3:n näyttö.

Edistyksellinen ja helppokäyttöinen kamera
LG on kehittänyt G4:n 16 megapikselin kameran ottamaan korkealaatuisia kuvia, vaikka valaistus ei olisikaan paras mahdollinen. Edistyksellisen F1.8-aukon lisäksi LG on parantanut kameran suorituskykyä hämärässä valossa päivittämällä optisen kuvanvakaimen.

LG G4:n kamera on älypuhelinmarkkinoiden ensimmäinen edistyksellisellä värispektritunnistimella varusteltu kamera. Tunnistin tuottaa kuvaan tarkempia värejä, minkä ansiosta punaiset värit eivät enää näytä kirkkaanoranssilta eikä valkoinen näytä himmeältä keltaisen sävyltä. Tunnistin lukee ympäristön valonlähteiden RGB-arvot ja esineistä heijastuvan infrapunavalon. Tietojen avulla sensori säätää salaman valkotasapainoa ja väriä, jotta otetut kuvat vastaavat todellisuutta mahdollisimman tarkasti.

Uusi manuaalinen tila antaa kokeneemmille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla tarkennuksen, sulkimen nopeuden, ISO-herkkyyden, valotuskorjauksen ja valkotasapainon eri asetuksia. Kuvat voi tallentaa RAW-muodossa, jotta niiden käsittely jälkikäteen olisi helpompaa. Jopa etukamerassa on entistä parempi, 8 megapikselin resoluutio ja Gesture Interval Shot -toiminto, joka helpottaa selfie-kuvien ottamista. Toiminto ottaa neljä kuvaa kahdessa sekunnissa, kun käyttäjä tekee kädellään yksinkertaisen eleen.

Hinta ja saatavuus
LG G4 -puhelimen odotetaan saapuvan kauppoihin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Nahkaversion suositeltu myyntihinta on 699 euroa, ja sen mukana tulee kullanvärinen lisätakakuori. Metallijäljitelmäversion suositushinta on 649 euroa.

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: Qualcomm® Snapdragon™ 808 X10 LTE -yhteydellä
 • Näyttö: 5,5 tuuman Quad HD IPS Quantum (2560×1440, 538 ppi)
 • Muisti: 32 GB eMMC ROM -muistia, 3 GB LPDDR3 RAM -muistia + microSD-muistikorttipaikka
 • Kamera: Takakamera 16 MP F1.8-aukolla / OIS 2.0 / Etukamera 8 MP F2.0-aukolla
 • Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1 Lollipop
 • Koko: 148,9 x 76,1 x 6,3–9,8 mm
 • Paino: 155 g
 • Mobiiliverkko: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
 • Yhteydet: Wifi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
 • Värit: Genuine Leather Brown, Genuine Leather Black, Genuine Leather Red, Metallic Grey, Shiny Gold, Ceramic White

*Tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.