Honor-brändin odotettu puhelinuutuus esitellään Euroopassa 27.8.2015. Pitkäkestoisen akkunsa, erittäin nopean pikalataustoimintonsa sekä octa-core-ytimensä ansiosta Honor 7 on vaativankin älypuhelinkäyttäjän väsymättömän kumppani. Herkkä sormenjälkitunnistin sekä kätevä älypainike nopeuttavat entuudestaan puhelimen käyttöönottamista. Puhelimen myynti alkaa Suomessa heti lanseerauksen jälkeen.

“Honor 7:ssä yhdistyy toimintafilosofiamme ja missiomme rakentaa puhelimia, jotka pystyvät vastaamaan diginatiivi-sukupolven tarpeisiin. Uutuuspuhelin on optimoitu kokonaisuus älypuhelinten suurkuluttajia ajatellen. Koko, metallikuori ja erilaiset toiminnot tukevat monipuolista käyttöä”, Honor-puhelimista vastaava johtaja George Zhao toteaa.

9458f016ba9d66a4_800x800ar

Honor 7:ssä riittää toimintoja ja tehoja

5,2 tuuman Honor 7:ssä on metallinen, keraamisella pinnoitteella varustettu, miellyttäväksi viimeistelty kuori. Painikkeet sekä eri toimintoihin liittyvät sensorit on sijoitettu siten, että puhelinta on helppo ja nopea käsitellä yhdellä kädellä.

Honor 7:n sormenjälkitunnistin on herkkä ja se lukee 5 muistiin tallennettua sormenjälkeä eri kulmista. Nopean sisäänkirjautumisen ohella Honor 7:n takakameran alle sijoittuvaa sormenjälkitunnistinta voi käyttää muun muassa puheluiden pikavastaamiseen, tiedostojen salaamiseen, sekä kuvien ottamiseen ilman, että puhelinta tarvitsee erikseen aktivoida.

HiSilicon octa-core Kirin 935-prosessori, A53-arkkitehtuuri sekä puhelimen 3GB RAM ja 16GB ROM -muistit tekevät Honor 7:stä erittäin suorituskykyisen. Sen L-muotoinen piirilevyratkaisu estää puhelimen ylikuumenemisen kovassakin käytössä. Huawein Signal+ -teknologia ja älykäs kaksoisantenni auttavat puhelinta löytämään verkon jopa 80 prosenttia tavallisia puhelimia nopeammin.

Diginatiiveilla puhelin on päällä yötä päivää. Siksi uudessa Honor 7:ssä on pitkäkestoinen 3100 mAh:n akku sekä pikalataustoiminto, jonka ansiosta jo viiden minuutin latauksella puhelimella voi puhua jopa tunnin. 30 minuutissa puhelimen akku ehtii latautua jo 50 prosenttiin. Käyttömukavuutta lisää se, että Honor 7:ssä on paikat kahdelle SIM-kortille.

Honor 7:ssä on täysin uusi, puhelimen vasemmalle sivulle sijoittuva lisäpainike älykäs näppäin, johon käyttäjä voi yhdistää haluamiaan toimintoja. Sen avulla puhelimen käyttäjä voi esimerkiksi tehdä nopeita Google-hakuja. Honor 7:ssä on myös älykäs äänitoiminto, jonka avulla puhelin vastaa kun se tunnistaa muistiinsa tallennetun tervehdyksen tai sanonnan. Puhelin ilmoittaa soitollaan sijaintinsa, jos sen omistaja kutsuu sitä. Kuvakaappausten ottaminenkin käy kädenkäänteessä, sillä kaappauksen voi tehdä koputtamalla näyttöä kahdesti rystysellä.

Uutuus-honorissa on myös puhelimen yläosaan sijoitettu infrapunatoiminto, jonka avulla puhelinta voi käyttää kaukosäätimenä. Honor 7:ään on valmiiksi tallennettu esimerkiksi useita TV-malleja, joiden kanssa kaukosäädin sopii yhteen. Toimintojen sisällyttäminen yhteen laitteeseen liittyy diginatiiveihin ja heidän tapaansa hyödyntää esimerkiksi älypuhelinta mahdollisimman monessa asiassa.

Honor 7 soveltuu myös aktiivisen kuvaajan puhelimeksi. Uutuudessa on 20 MP:n takakamera varustettuna Sonyn IMX 230 -sensorilla sekä nopealla tarkennustoiminnolla. Näiden sekä f/2.0-aukon ansiosta Honor 7 taltioi jopa 0,1 sekunnissa hämärässäkin otetut kuvat tarkasti. Edessä on puolestaan 8 MP:n kamera f/2.4-aukolla sekä kuvaamista helpottava, sisäänrakennettu LED-valo. Honor 7:ssä on lisäksi joukko erilaisia kuvaustoimintoja sekä pikakuvankäsittelyohjelmia ja -filttereitä. Esimerkiksi panorama-toiminnolla voi ikuistaa vaivattomasti kuvan isommastakin porukasta tai henkeä salpaavasta maisemasta. Uusi Good Food -ominaisuus puolestaan auttaa ottamaan herkullisia ruokakuvia hetkessä. Honor 7:ssä on myös Huawei P8:sta tuttu valomaalaus-toiminto, jonka avulla kuvaaja voi ikuistaa esimerkiksi vedenvirtauksen tai tähtitaivaan.

Honor 7:n myynti alkaa Suomessa elokuun 27. päivä. Värivaihtoehtoja on kaksi: Mystery Gray ja Fantasy Silver. Honor 7:n suositushinta on 399 euroa ja laite kuuluu Huawein kesällä 2015 Suomessa lanseeraamaan laajennettuun kolmen vuoden takuuohjelmaan.