Samsung esittelee Galaxy S5 Neon, päivitetyn version edellisestä lippulaivastaan Galaxy S5:stä. Monien käyttäjien suosikkipuhelin on varustettu 5,1-tuumaisella Full HD sAMOLED-näytöllä. Uuden mallin 16 megapikselin kamera on päivitetty valovoimaisempaan, jotta kuvista tulee parempia myös hämärässä. Puhelimen etupuolelle on vaihdettu 5 megapikselin kamera ja nyt kameratilan saa helposti auki kaksi kertaa kotinäppäintä painamalla.

– Galaxy S5 Neo on yhtä suorituskykyinen kuin edeltäjänsä, mutta päätimme päivittää yhden käyttäjien rakkaimmista asioista – kameran. Uudella kameralla tärkeät hetket saa talteen hämärämmässäkin ja selfieistä tulee entistä tarkempia, sanoo Samsungin Suomen telecom-myyntipäällikkö Antti Holopainen.

Galaxy S5 Neossa myös tiedonsiirtonopeuksia on päivitetty ja lataukset onnistuvat nyt jopa 300 Mbps:n nopeudella. Puhelimen lataaminen on myös aiempaa helpompaa, koska vaikka uusikin malli on pölyltä ja vedeltä suojattu (IP67), ei latausliitintä ole enää peitetty suojalla.

Urheiluhulluille tärkeää on Samsungin treeniohjelma S Health. Se toimii luonnollisesti myös yhdessä tulevan Gear S2:n ja Samsungin muiden, jo markkinoilla olevien, älykellojen kanssa.

Tekniset tiedot: Samsung Galaxy S5 Neo: 5,1-tuumainen full HD sAMOLED-näyttö (1920×1080) 433 ppi. Puhelimessa on kahdeksanytiminen suoritin (Octa 1.6 GHz). Käyttöjärjestelmä Andriod 5.1 (Lollipop). 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz), BT4.0, NFC, ANT+,USB 2.0. RAM-muistia 2 GB ja 16 GB* tallennustilaa. Tukee jopa 128 GB:n microSD-muistikortteja. Mitat: 142 x 72.5 x 8.1 mm, 145 g. Akku: 2800 mAh. Galaxy S5 Neo saapuu kauppoihin syyskuun alussa. Suositushinta 499 euroa.