Helsinki, 29. syyskuuta 2015 – LG Electronics ja Google esittelivät tänään kolmannen yhteistyössä kehittämänsä älypuhelimen. Nexus 5X on varustettu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, joka on Googlen tuorein ohjelmisto mobiililaitteille. Marshmallow-järjestelmän suorituskyky on erinomainen ja sen kuvankäsittely- ja turvallisuusominaisuuksia on parannettu. Nexus 5X -puhelimessa yhdistyvät parhaat ominaisuudet niin LG:ltä kuin Googleltakin – yhdessä tuotteessa.


– On hyvin jännittävää tehdä jälleen yhteistyötä Googlen kanssa toistaiseksi parhaan Nexus-puhelimemme eli Nexus 5X:n kehityksessä, sanoo Juno Cho, LG Electronicsin Mobile Communications -liiketoimintayksikön toimitusjohtaja. – Halusimme tarjota parhaan laitteiston Googlen edistyksellisimmälle ohjelmistolle. Olemme hyvin ylpeitä siitä, mitä olemme saavuttaneet yhdessä.

Suorituskykyä ja nopeutta
Nexus 5X -puhelimessa on tarkka 5,2 tuuman Full HD IPS -näyttö, joka perustuu edistykselliseen in-cell touch -teknologiaan. Näyttö reagoi kosketukseen paremmin ja näyttää sisällön selkeämmin jopa ulkona päivänvalossa. Tehokkaan Qualcomm Snapdragon 808 -prosessorin ansiosta Nexus 5X -puhelimella voidaan käyttää kaikkia sovelluksia nopeasti ja ilman viiveitä. Uuden nopean USB Type-C -liitännän ansiosta kymmenen minuutin lataus mahdollistaa lähes neljän tunnin akunkeston.

Erinomaisia kuvia jokaisessa tilanteessa
Nexus 5X -puhelimessa on 12,3 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Sekä takakameran 1,5 mikrometrin sensori että näytön yläpuolella sijaitseva 1,4 mikrometrin sensori päästävät läpi enemmän valoa kuin mikään aiemmista Nexus-puhelinten kameroista. Käyttäjä voi siis ottaa Nexus 5X -puhelimella näyttäviä kuvia jopa heikossa valaistuksessa. Laitteella voi myös kuvata 4K-videoita ja hidastettuja videoita, eli se toistaa multimedia-sisältöjä paremmin kuin mitkään aikaisemmat Nexus-mallit.

Sormenjälkilukija lisää turvallisuutta
Nexus 5X -puhelimessa on Nexus Imprint -sormenjälkilukija, joka on sijoitettu kätevästi sormien ulottuville laitteen taakse. Käyttäjä voi herättää ja avata puhelimen vain koskettamalla lukijaa. Yhdysvalloissa Nexus Imprint toimii yhdessä Android Payn kanssa, minkä ansiosta maksaminen hoituu sujuvasti useissa liikkeissä ympäri maata.

– Olemme innoissamme saadessamme taas työskennellä LG:n kanssa ja esitellä työmme hedelmän: fanien suursuosikin seuraajan eli Nexus 5X -puhelimen sekä Android 6.0 Marshmallow -ohjelmiston, joka on tähän asti hiotuin ja tehokkain käyttöjärjestelmämme, sanoo Hiroski Lockheimer, Googlen ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja.

Hinta ja saatavuus
Nexus 5X:n ennakkovaraukset alkavat tänään Google Storen kautta Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Koreassa ja Japanissa. Laitteiden toimitukset alkavat lokakuun lopussa. Sen jälkeen ennakkovaraukset alkavat lähes 40 muussa maassa Google Storen tai paikallisten myyjien kautta. Toimitukset alkavat myöhemmin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Tekniset tiedot*:

  • Prosessori: 1,8 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 808
  • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
  • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
  • Muisti: 2 GB LPDDR3 RAM -muistia / 16 tai 32 GB eMMC ROM -muistia
  • Kamera: Takakamera: 12,3 MP F2.0-aukolla / Etukamera: 5 MP F2.0-aukolla
  • Akku: 2 700 mAh (sisäänrakennettu)
  • Koko: 147 x 72,6 x 7,9 mm
  • Paino: 136 g
  • Verkko: LTE-A Cat 6