Huawei ja Google julkistivat odotetun, Googlen uusinta Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää käyttävän Nexus 6P -puhelimen tänään San Franciscossa.

Nexus 6P:ssä on täysin metallinen unibody-kuori. Puhelimen anonisoidusta alumiinista valmistettu takaosa korostaa hämärissä olosuhteissa viihtyvää, nopeatkin liikkeet tarkasti vangitsevaa kameraa. Nexus 6P on sataprosenttisesti Androidia ja sen käyttöjärjestelmänä on viimeisin Android 6.0 Marshmallow -versio. Lisäksi Nexus-perinteen mukaisesti Nexus 6P:n käyttäjät saavat viimeisimmät ohjelmistopäivitykset aina ensimmäisten joukossa.

Nexus 6P:ssä on 5,7 tuuman, 518 ppi:in WQHD AMOLED -näyttö sekä erinomaiset kaiuttimet edessä, jotta työskentelyn ohella sekä pelaaminen että videoiden katseleminen on sujuvaa ja nautinnollista. Viimeisin versio octa core Qualcomm ® Snapdragon ™ 810 -suorittimesta takaa, että Nexus 6P selviytyy raskaammastakin haasteesta moitteettomasti. 3450 mAh:n akku kestää niin ikään pitkään*. Nexus 6P.ssä on lisäksi USB Type-C -liitin, joka mahdollistaa nopean lataamisen. Uutuus-Nexuksen värivaihtoehtoja ovat hopeinen Aluminium, musta Graphite sekä valkoinen Frost.

Uudessa Nexus-puhelimessa on huippuluokan kuvausominaisuudet ja etenkin sen hämäräkuvaustoiminto on luokkansa parhaimpia. Takakameran suurempi, 1,55 µm, pikselikoko mahdollistaa tarkkojen kuvien ottamisen vaikka kuvaus tapahtuisi vähävaloisessa ympäristössä. Nexus 6P:llä voi tallentaa videoita sekä 4K-tarkkuudella että HFR (high-frame-rate) -hidastuksella. Nopean Google Camera ja älykkään Google Photos -sovellusten ansiosta käyttäjä saa pikaisetkin hetket talteen, ja muokattua sekä jaettua niitä ystävien ja tuttavien kanssa.

Nexus Imprint -sormenjälkitunnistin tekee 6P:stä nopeamman ja turvallisemman. Tunnistin on sijoitettu puhelimen taakse, josta sen käyttö on kaikista luontevinta. Nexus 6P:n sormenjälkitunnistin auttaa avaamaan puhelimen ja sovellukset silmänräpäyksessä.

Suomi mukaan lukien yli 30 maahan myyntiin tulevasta Nexus 6P:stä on olemassa 32, 64 ja 128 GB:n tallennustilalla varustetut versiot. Suomessa puhelin on saatavilla 9.11.2015 hintaan 649 euroa (32GB), 699 euroa (64GB) ja 799 euroa (128GB).