Huawei Consumer Business Group on esitellyt Berliinissä yleisölle Mate-sarjansa uutta sukupolvea edustavan älypuhelinmallin, Huawei Mate S:n. Sen ergonominen muotoilu ja innovatiiviset tekniset ominaisuudet tuovat käyttäjien sormien ulottuville alan odotukset ylittävän käyttökokemuksen.

“Tavoitteemme Huawei Mate S:n kohdalla on ollut luoda älypuhelin, joka tarjoaa aidosti henkilökohtaisen kokemuksen”, sanoo Richard Yu, Huawei Consumer Business Groupin johtaja. “Huawei Mate S perustuu ihmiskontakteihin liittyviin havainnointeihimme. Esimerkiksi kosketus on yksi luonnollisimmista tavoista ymmärtää meitä ympäröivää maailmaa. Huawei Mate S määrittelee uudelleen sen, millä tavoin ja missä roolissa kosketusteknologiaa voidaan hyödyntää puhelimissamme. Olemme haastaneet itsemme suhteessa mitä ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus voi olla.”
Mullistavia kosketustoimintoja

Kosketustoiminnot on säädetty huippuunsa puhelimen käyttäjää ajatellen. Mate S:llä jokainen kosketus tarjoaa mahdollisuuden tehdä enemmän. Puhelimessa on hyödynnetty Mate 7 -mallista tuttua Fingerprint 2.0 toimintoa ja P8:n mukanaan tuomaa Knuckle Control 2.0 -toimintoa. Fingerprint 2.0 -versio nopeuttaa sormenjälkitunnistautumista huomattavasti. Lisäksi Huawei Mate S:ssa sormenjälkitunnistimen avulla voi yhdellä kädellä esimerkiksi tarkistaa ja poistaa puhelimen ilmoituksia, siirtyä kuvien esikatselutoimintoon sekä hoitaa puheluja.

Fingerprint 2.0 ja Knuckle Control 2.0 yksinkertaistavat siirtymistä sovelluksista toisiin sekä nopeuttavat tiettyjen toimintojen käyttöönottoa. Esimerkiksi kameran voi aktivoida piirtämällä rystysellä puhelimen näyttöön ”C”:n (”Camera”) ja napauttamalla näyttöä kahdesti tämän jälkeen käyttäjä voi aktivoida videokuvauksen. Käyttäjät voivat myös luoda ja tallentaa pikasiirtymiä omiin suosikkisovelluksiin.

Valikoiduilla markkina-alueilla myyntiin tulevassa Mate S:n Premium-mallissa on useita käyttäjän painallusten voimakkuuteen reagoivia Force Touch -ominaisuuksia. Esimerkiksi kuvia selatessa yksittäisiä otoksia voi esikatsella kätevästi painamalla ruutua voimakkaammin. Mate S:n Force Touchin avulla voi jopa punnita ruudun päälle asetettavia esineitä.

Innovatiivista designia kuoren molemmin puolin

Huawei Mate S:n designissa puhelimen tekniset ominaisuudet ja sen visuaalinen ilme lyövät kättä. Huawei Mate S:ssä on 5,5 tuuman Full HD AMOLED näyttö. Näyttöä suojaa kestävä Gorilla Glass 2.5D lasi. Kaarevan, reunoja kohti ohenevan rungon paksuus on keskeltä 7,2 mm ja reunoilta enää vain 2,65 mm. Puhelimen takaosan kaareutuvuus ja optimaalinen painonjakauma takaavat, että se istuu käteen erinomaisesti. Laitteen saumattoman metallirungon viimeistelyyn on käytetty uusinta teknologiaa, kuten timanttileikkausta, CNC-kaiverrusta, nanoteknologiaa ja kameran suojana toimivaa safiirilasia.

Huippukamerat

Huawei Mate S tarjoaa huipputason kuvausominaisuudet. 13 megapikselin takakamera on varustettu nelivärisellä RGWB-sensorilla, optisella kuvanvakaimella ja kaksois-LED-salamavalolla sekä itsenäisillä kuvasignaaliprosessoreilla, jotka auttavat ottamaan korkealaatuisia kuvia nopeammin. Puhelimen edessä on 8 megapikselin kamera pehmeäsävyisellä lisävalolla, jonka voi aktivoida esimerkiksi puhelimen takaosan sormenjälkitunnistimella.

Puhelimen kamerassa on valittavana myös ammattilaiskuvaustoiminto, joka mahdollistaa muun muassa ISO-arvon, valotuksen korjauksen, valotusajan ja tarkennuksen säädön käsin.

Käyttäjän tarpeisiin mukautuvaa teknologiaa

Huawei Mate S:n äänitallennus on tarkkaa. Puhelimessa on kolme mikrofonia, jotka tukevat Huawein älykästä suuntausalgoritmia. Tämän ansiosta Mate S pystyy tehokkaasti poistamaan taustamelua, mahdollistaen kirkkaan ja selkeän äänen nauhoituksen. Mikrofonien suuntauksen pystyy myös itse valitsemaan kolmesta valmiista asetuksesta: haastattelu (180 asteen tallennus), palaveri (joka suunnasta tulevan äänen tallennus) ja tavallinen.

Kiireisille käyttäjille Huawei Mate S tarjoaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Laite tukee langatonta tulostamista yleisen Mopria-tulostusprotokollan kautta, jonka piiriin kuuluu 16 johtavan brändin 800 tulostinta. Laitteen 4G LTE -yhteydet voidaan määrittää sekunneissa ja laite tukee 13 yleisintä LTE-taajuutta Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Lisäksi kehittyneen pikalatausteknologian avulla vain kymmenen minuutin lataamisella voidaan saavuttaa peräti kaksi tuntia puheaikaa.

Ensijulkaisu yli 30 maassa

Mate S tuodaan markkinoille yli 30 maassa, kuten Suomessa, Espanjassa, Japanissa, Kiinassa, Ranskassa ja Saksassa. Laitteen perusversio 32 gigatavun tallennustilalla julkaistaan Suomessa lokakuussa titanium grey ja mystique champagne -väreissä 649 euron suositushintaan. Mate S:n Premium-versio puolestaan prestige gold ja coral pink väreissä 699 euron suositushintaan. Force Touch- ja dual SIM -ominaisuudet omaavan Premium-version saatavuus tarkennetaan myöhemmin.