– LG esittelee Easy Smart -simpukkapuhelimen, jossa on kaikki älypuhelimista tutut ominaisuudet aina sovelluksista ja toiminnoista kosketusnäyttöön.

Helsinki, 2. syyskuuta 2015 – LG Easy Smart* on suunniteltu erityisesti käyttäjäsukupolvelle, joka on tottunut kiinni taittuvaan puhelimeen ja käyttää mieluiten fyysistä näppäimistöä. 4G-yhteydellä varustettu Easy Smart yhdistää perinteisen simpukkamuotoilun hyödyt ja kosketusnäytöllisen älypuhelimen toiminnot ja sovellukset.

– Halusimme suunnitella LG Easy Smart -puhelimesta älypuhelimen, jota jopa perinteisempiin simpukkapuhelimiin mieltyneet ihmiset haluaisivat käyttää, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Emme halua, että jokin kuluttajaryhmä jää älypuhelinvallankumouksen ulkopuolelle vain sen takia, että he suosivat tietynlaista muotoilua.

LG_EasySmart_Navy_H410_IFA2015 (5)

LG Easy Smartissa on Android Lollipop 5.1.1 -käyttöjärjestelmä, ja puhelimen suorituskyky riittää uusimpien sovellusten pyörittämiseen. Siinä on iso ja helppokäyttöinen näppäimistö, jossa on 12 painiketta ja pikanäppäimet. Niiden avulla käyttäjä pääsee nopeasti eniten käytettyihin toimintoihin, kuten puheluihin, osoitekirjaan, tekstiviesteihin ja kameraan. Easy Smart -puhelimen tavallista suuremmat kuvakkeet näkyvät hyvin 3,2-tuumaisella, tarkalla HVGA-näytöllä. Puhelimen toimintoihin kuuluu muun muassa LG:n Safety Care -sovellus, jonka voi määrittää lähettämään hätätilanteissa automaattisen ilmoituksen käyttäjän sijainnista etukäteen valituille yhteyshenkilöille, jotta käyttäjä saa apua sitä tarvitessaan.

Hinnat ja saatavuus
LG Easy Smartin odotetaan tulevan myyntiin Suomessa syyskuun aikana 199 euron suositushintaan.

Tekniset tiedot**:

 • Prosessori: 1,1 GHz Quad-Core
 • Näyttö: 3,2 tuuman HVGA (480 x 320)
 • Muisti: 4 GB ROM-muistia/ 1 GB RAM-muistia / microSD-muistikorttipaikka
 • Kamera: Takakamera 3 MP / Etukamera VGA
 • Akku: 1 700 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1 Lollipop
 • Koko: 117,7 x 58,7 x 16,6 mm
 • Paino: 143 g
 • Mobiiliverkko: 4G LTE / HSPA+ 42 Mbps (3G)
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / USB 2.0
 • Värit: Punainen ja sininen

* LG Easy Smart on Pohjoismaissa käytetty tuotenimi. Koreassa puhelimen nimi on LG Gentle ja muissa maissa LG Wine Smart.