Sony Mobile julkistaa Berliinin IFA-messuilla kolme uutta lippulaivapuhelinmallia: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ja Xperia Z5 Premium, joka on maailman ensimmäinen 4K-näytöllä varustettu älypuhelin*

– Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ja Xperia Z5 Premium ovat kiitetyn Z-sarjamme uusimpia tulokkaita. Kaikki mallit ovat yhtä tehokkaita, mutta kokoja on kolme. Yhteistä kaikille on se, että niiden kameran automaattitarkennus on nopeampi kuin missään muussa älypuhelimessa. Xperia Z5 Premium on lisäksi maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö, kertoo Rikard Skogberg, Pohjoismaiden Sony Mobilen PR- ja tuotepäällikkö.

Uuden sukupolven kamera – entistä nopeampi, parempi ja tarkempi

Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on aivan uusi kamera, jonka tekniikka on peräisin Sonyn ammattilaistason α-järjestelmäkameroista. Kamerassa on suuri 1/2,3 tuuman ja 23 megapikselin Exmor RS -kenno, ja suurin aukko on 2,0, joiden ansiosta kuvista tulee erittäin yksityiskohtaisia ja selkeitä.

Automaattitarkennus on markkinoilla olevien älypuhelimien nopein, sillä kamera tarkentaa kohteeseen vain 0,03 sekunnissa. Silmänräpäys vie noin 0,1–0,4 sekuntia, joten kameralla saa tallennettua kaikkein vauhdikkaimmatkin hetket.

5x zoom-objektiivi, suuriresoluutioinen kenno ja älypuhelimen vesitiivis rakenne varmistavat, että kamera sopii loistavasti kaikenlaiseen kuvaukseen. Suuren kennon ansiosta kuvien värit ovat kirkkaat ja kohinaa on vähän kuvattaessa myös hämärässä, kuten auringonlaskun aikaan tai tähtitaivaan alla.

Elämämme on yhä aktiivisempaa – Xperia Z5 -sarja vähentää tärähtelyä SteadyShotTM-tekniikan Intelligent Active Mode -asetuksella, jonka ansiosta kuvaustulos on pehmeä ja tasainen vaikka rullalaudalta kuvaten. Kameran tekniikkaa on lisäksi kehitetty toimimaan entistäkin paremmin huonossa valaistuksessa.

Ruotsalaista muotoilua, valittavana eri kokoja

Xperia Z5- ja Xperia Z5 Compact –puhelimien muotoilua on uudistettu niiden edeltäjiin verrattuna. Ulkomuoto on suunniteltu Sonyn Ruotsissa ja Japanissa sijaitsevilla studioilla. Älypuhelimet on valmistettu ensiluokkaisista materiaaleista. Niissä on mattapintainen viimeistely, huurrelasi takasivulla ja Xperia-logo kaiverrettuna sivulle. Uusia toimintoja ovat nopean ja helpon latauksen mahdollistava suojakanneton USB-liitäntä sekä sivulla oleva sormenjälkilukija, joka tekee älypuhelimesta henkilökohtaisen – puhelimen voi lukita ja avata helposti yhdellä painalluksella. Sormenjälkitunnistin tukee myös verkkopalveluiden ja sovellusten todennuksen FIDO-standardia.

Xperia Z5 -älypuhelimessa on alumiinikehys ja 5,2 tuuman näyttö. Puhelin on saatavana valkoisena, grafiitinmustana, kullanvärisenä ja vihreänä. Pienikokoisen mutta yhtä tehokkaan älypuhelimen haluaville on saatavana Xperia Z5 Compact, jonka näyttö on 4,6 tuumaa. Xperia Z5 Compact on saatavana valkoisena ja grafiitinmustana sekä kahtena uutena värinä: keltaisena ja korallinpunaisena.

Tehokkaat älypuhelimet vaativimpiinkin tarpeisiin

Xperia Z5 -sarjan 8-ytiminen ja 64-bittinen Qualcomms® Snapdragon 810 -prosessori vie video- ja valokuvauksen sekä pelaamisen aivan uudelle tasolle. Voit käyttää moniajoa Wi-Fi- tai 4G-yhteyden kautta, eikä puskurointia enää tarvita – puhelimet toimivat tarvitsemallasi nopeudella. Kaikissa Z5-sarjan puhelimissa on 32 Gt:n sisäinen muisti, jota voi helposti kasvattaa microSD-kortilla jopa 200 Gigatavuun asti.

Edeltäjiensä tavoin Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on Sonyn loistava akku, joka kestää jopa kaksi vuorokautta******. Uuden Qualcomm® Quick Charge™ 2.0 -toiminnon ansiosta voit ladata akun 5,5 tunnin käyttöä varten vain 10 minuutissa.

Xperia Z5 Premium – ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö

Xperia Z5 Premium on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K-näyttö. Suuren 5,5 tuuman IPS-näytön ja Sonyn TRILUMINOS™-tekniikan ansiosta yksityiskohdat toistuvat erittäin tarkasti ja värit luonnollisina. Resoluutio on nelinkertainen Full HD -näyttöön verrattuna.

Xperia Z5 Premium skaalaa kaiken sisällön automaattisesti 4K-tarkkuuteen, joten katselitpa sitten Netflixiä, YouTubea tai lomakuviasi, katselukokemus on aina paras mahdollinen. Voit tallentaa kameralla 4K-videota sekä tehdä 8 megapikselin kuvia suoraan videosta.

Xperia Z5 Premium on suunniteltu toimimaan tinkimättömän ja ensiluokkaisen tehokkaasti. Suuresta ja suuriresoluutioisesta näytöstä huolimatta puhelinta ei tarvitse ladata kahteen vuorokauteen 3 430 mAh:n akun ansiosta.

Paitsi että Xperia Z5 Premiumissa on ainutlaatuinen näyttö, puhelin myös näyttää ainutlaatuiselta. Se on muotoiltu muun sarjan tavoin, mutta siinä on mattapintaisen viimeistelyn sijaan kiiltävä pinta. Puhelin on saatavana mustana, kullanvärisenä ja krominvärisenä.

Ennakkovaraajan tarjous

Xperia Z3 Compact -älypuhelimesta tuli nopeasti yksi Pohjoismaiden suosituimmista Sony-malleista. Sony juhlistaa tätä ennakkovaraajan tarjouksella – ostamalla Xperia Z5 Compact -älypuhelimen valikoiduilta jälleenmyyjiltä viimeistään 4. lokakuuta, saat kaupan päälle Sonyn MDR-10RC-kuulokkeet, joiden arvo on noin 110 €.

Sonylta uusi aktiivisuusranneke SmartBand 2

SmartBand 2 on seuraavan sukupolven SmartBand, jonka edistyneellä sykemittarilla voit tarkkailla kaikkea tarvittavaa. Aktiivisuusrannekkeen päivitetty malli mittaa sykkeesi, sykevälivaihtelusi (HRV) ja liikkeesi. Näin saat tietoa hyvinvoinnistasi ja fyysisestä aktiivisuudestasi, unestasi ja rasitustasostasi. Saat kaikki nämä tiedot mukavasti ja helposti LifeLog-sovellukseen koottuina – jotta ymmärtäisit itseäsi paremmin. SmartBand 2 on saatavana Suomessa syyskuusta alkaen, ja sen suositeltu vähittäishinta on 129 €.

SmartBand 2 on myös loistava lisä Xperia-älypuhelimeesi – hillityn värinähälytyksen ja LEDien ansiosta yksikään puhelu, viesti tai sähköposti ei jää sinulta enää huomaamatta. Akku kestää jopa kaksi vuorokautta; STAMINA-tilassa (sykemittari kiinni) se kestää jopa viisi vuorokautta. Edeltäjänsä tavoin SmartBand 2 on valmistettu kestävästä silikonista ja se on vesitiivis (IP68). Uutta on se, että aktiivisuusranneke on yhteensopiva iOS 8.2 -laitteiden ja Android 4.4 -laitteiden ja uudempia versioita käyttävien laitteiden kanssa.

#Activewithsony

Uudet Xperia Z5 -sarjan puhelimet ovat uusimmat Sony Mobilen aktiiviseen elämäntyyliin suunnitellut tuotteet. Vesi- ja pölytiiviys (IP65/68) takaa, että voit ottaa älypuhelimesi huoletta mukaan hikiseenkin treeniin tai käyttää sitä, vaikka juoksulenkin aikana sattuisi satamaan. Pitkän akunkeston sekä SmartBand 2:n, SmartWatch 3:n ja erilaisten Bluetooth-kuulokkeiden kaltaisten älykkäiden tarvikkeiden ansiosta saat täydellisen harjoittelukumppanin juoksuradalle, pyörälenkille tai kuntosalille.


Z5-sarja Suomessa

  • Xperia Z5 Compact tuodaan markkinoille syyskuun lopulla, ja sen suositeltu vähittäishinta on 599 €
  • Xperia Z5 tuodaan markkinoille lokakuussa, ja sen suositeltu vähittäishinta on 729 €
  • Xperia Z5 Premium tuodaan markkinoille marraskuussa, ja sen suositeltu vähittäishinta on 849 €

 

  • Vertailussa johtaviin älypuhelinmalleihin Xperia Z5 -sarjan puhelimissa on paras kamera**
  • Huurrelasi viimeistelee uuden ainutlaatuisen, vesitiiviin muotoilun***
  • Xperia Z5 Compact on pienestä koostaan huolimatta yhtä tinkimättömän tehokas kuin Xperia Z5
  • Xperia Z5 Premium on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 4K UHD -näyttö
  • Xperia Z5 -sarjan puhelinten kamerassa on aivan uusi 23 megapikselin kenno, ja tarkennus sujuu vain 0,03 sekunnissa**** – nopeammin kuin millään toisella älypuhelimella*****
  • Integroitu sormenjälkitunnistin mahdollistaa nopean ja helpon lukituksen

* Sony Xperia™ Z5 Premiumissa on 5,5”:n 4K UHD -näyttö (3 840 x 2 160), 806 ppi.
Tekniset tiedot on vahvistanut Strategy Analytics SpecTRAX 1. syyskuuta 2015. Lisätietoja osoitteesta
www.sonymobile.com/testresults/.

** Testattu vertaillen vuoden 2015 johtaviin älypuhelimiin. Perustuu tuloksiin, jotka on saatu vuoden 2015 myydyimpien älypuhelimien teknisten tietojen testeistä sekä johtavien älypuhelimien kuluttajatesteistä. Tutkimukset ja testit on suorittanut Strategy Analytics. Lisätietoja osoitteesta www.sonymobile.com/testresults/.

*** Xperia™ Z5 on vesitiivis ja pölynkestävä, joten yllättävä sade ei haittaa ja puhelimen voi tarvittaessa huuhdella vesihanan alla. Mutta muista, että kaikkien liitäntöjen ja suojusten on oltava täysin kiinni. Et saa upottaa laitetta kokonaan veteen tai altistaa sitä merivedelle, suolavedelle, kloorivedelle tai muille nesteille, kuten juomille. Laitteen väärinkäyttö mitätöi takuun. Laitteen suojaluokitus on IP65/68. Lisätietoja on osoitteessa www.sonymobile.com/waterproof. Huomaa, että Xperiassa on liittämistä ja latausta varten USB-liitäntä, jossa ei ole suojakantta. USB-liitännän on oltava täysin kuiva, ennen kuin lataat laitteen.

**** CIPA:n ohjeiden mukaisesti (http://www.cipa.jp/index_e.html).

*****  Perustuu automaattitarkennuksen tekniseen testaukseen, jossa verrattiin Sonyn Xperia Z5 -sarjaa seuraaviin: Apple Iphone 6, Apple iPhone 6 Plus, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy Note 4 ja Samsung Galaxy S6 (jotka ovat  Strategy Analyticsin mukaan ”johtavia älypuhelimia”). Tutkimuksen suoritti Strategy Analytics 5.–6. elokuuta 2015. Lisätietoja osoitteesta www.sonymobile.com/testresults/.

****** Akunkesto on mitattu käyttäen apuna Sony Mobile Communications AB:n älypuhelimien käyttäjäprofiilia, joka on määritelty syyskuussa 2014 edustamaan tavallista älypuhelimen käyttäjää. Profiiliin kuuluu erilaisia käyttöskenaarioita (puhelut, tekstiviestit, Internetissä surffaus, sosiaalinen media, pelaaminen, musiikki, valokuvaus, kuvien katselu, videoiden toisto verkossa, videoiden tallennus ja toisto).

Kuvattu kamerakäyttöliittymä on saatavana Xperia Z5 -sarjaan ohjelmistopäivityksenä marraskuusta 2015 alkaen.