DNA mahdollistaa ensimmäisenä Suomessa asiakkailleen Google Play -sovelluskaupassa tehtyjen ostosten maksamisen suoraan puhelinlaskulla. Enää ei tarvitse käyttää maksukorttia kyseissä sovelluskaupassa, vaan DNA:n asiakkaiden on nyt helppo saada kaikki irti Android-puhelimestaan uuden maksutavan avulla.

Uusi sovellusten maksutapa tulee automaattisesti saataville Android-puhelinten Google Play -sovelluskauppaan kaikkiin DNA:n puheliittymiin eli niin postpaid- kuin prepaid-liittymiin. DNA:n asiakkaat voivat ostaa Google Play:n sovelluskaupasta tästä päivästä eteenpäin helposti ja turvallisesti puhelinlaskulleen kaikkia kaupan digitaalisia sisältöjä: sovelluksia, in-app-ostoksia, musiikkia ja elokuvia.

“DNA haluaa laajentaa jatkuvasti mobiilimaksamisen mahdollisuuksia ja tehdä ostamisen helpoksi puhelimen kautta. DNA:lla on jo käytössä vastaava maksutapa Windows Phone Storessa ja nyt mahdollisuus maksaa sovelluskaupan ostoksia suoraan laskulle laajenee myös Android-puhelimiin. Monet asiakkaat eivät halua tallentaa maksukorttinsa tietoja verkkoon, joten uusi maksutapa ratkaisee tämän ongelman. DNA toteuttaa ensimmäisenä operaattorina Suomessa Google Play -operaattorilaskutuksen. Kaiken kaikkiaan laskutustapa on käytössä jo yli 30 maassa.”, kertoo DNA:n Handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Miten maksutapa käytännössä toimii?

Google Play -operaattorilaskutus on helppo ja turvallinen tapa maksaa sovelluksia ja muita sisältöjä Android-käyttöjärjestelmän puhelimella. Asiakas itse valitsee haluamansa maksutavan Google Play -kaupassa ostoksen teon yhteydessä tai maksuasetuksissa ja hyväksyy maksutapahtuman mobiililaitteellaan. DNA tunnistaa mobiililaitteen SIM-kortin perusteella, joten itse maksutapahtuman toteuttaminen ei edellytä erillistä rekisteröitymistä tai kirjautumista, kunhan asiakas on valinnut operaattorilaskutuksen maksutavakseen. DNA veloittaa tuotteen tai palvelun hinnan puhelinlaskussa ja välittää maksun edelleen Googlelle. Halutessaan asiakas voi estää operaattorilaskutuksen käytön liittymästään estopalvelulla, jonka voi kytkeä päälle itsepalvelussa tai asiakaspalvelun kautta.

Google vastaa Google Play -kauppaan liittyvästä asiakaspalvelusta sekä hyvityksistä. DNA vastaa asiakaspalvelusta ainoastaan operaattorilaskutukseen liittyvissä asioissa.

Lisää ohjeita löytyy DNA:n internetsivuilta osoitteesta: www.dna.fi/googleplay.