HP esittelee HP Chromebook 11 G4 Education Edition (EE) -tietokoneen – kestävän, kevyen Chromebook™ -tietokoneen, joka on suunniteltu opiskelijoiden ja opettajien tarpeisiin.

Chromebook-tietokoneiden suosio luokkahuoneissa tarjoaa yksinkertaisen turvallisen ja helposti hallittavan ratkaisun tekniikkapohjaiseen oppimiseen”, kertoo HP:n Worldwide Education -liiketoiminnan johtaja Gus Schmedlen. ”HP Chromebook 11 G4 Education Edition (EE) -mallin myötä tuomme innovaatioita, muotoilua ja HP:n legendaarista laatua opiskelijoiden ja opettajien ulottuville kestävänä, opiskeluympäristön rasitukset kestävänä laitteena, jonka avulla opiskelijat saavat aikaan enemmän niin luokkahuoneessa kuin sen ulkopuolellakin.”

Tehty opiskelijoille
Opiskelijat ovat usein kaikkein vaativimpia tekniikan käyttäjiä, joten HP suunnitteli HP Chromebook 11 G4 EE:n juuri heidän käyttöympäristöään ajatellen. 20 mm ohut ja vain 1,2 kg painava tuulettimeton HP Chromebook 11 G4 EE on ohuin opiskelijakäyttöön tarkoitettu Chromebook1, joka on suunniteltu kestämään MIL-STD-testauksen vaatimukset. Kumista ruiskuvalettujen kulmavahvikkeiden kaltaisten kestävyyttä parantavien yksityiskohtien ansiosta laite läpäisee HP:n pudotustestin 70 cm:n korkeudelta.


Roiskeveden kestävä näppäimistö auttaa suojaamaan Chromebookia läikkyviltä nesteiltä. Laitteessa on monia älykkäitä omanaisuuksia, kuten 180 asteen sarana, jonka ansiosta tietokoneen voi levittää täysin auki yhteiskäytön helpottamiseksi. Tietokone on saatavilla myös vaihtoehtoisesti IPS-näytöllä, jonka laaja katselukulma sopii loistavasti tietyn projektin parissa yhdessä työskenteleville opiskelijoille. Opiskelussa käytettäviä Google Hangouts -ryhmiä ajatellen kehitetty sisäänrakennettu taustamelun vaimennus takaa erinomaisen äänenlaadun.


Opiskelijoilla on käytössään sovellusten nopean toiminnan takaava Intel® Celeron® -suoritin2 ja jopa 9,5 tunnin akunkesto3, joka riittää pisimpäänkin koulupäivään. Tietokone on saatavilla 3G/4G WWAN -yhteydellä, joka takaa opiskelijoille yhteyden tarvitsemiinsa resursseihin niin luokkahuoneessa kuin sen ulkopuolellakin.

Tehty opettajille
Lisävarusteena saatavan Chrome Management Consolen5 ansiosta HP Chromebook 11 G4 EE on myös helppo ottaa käyttöön ja ylläpitää. Opettajat ja hallintohenkilöstö voivat hallita yhden verkkokäyttöliittymän kautta tuhansien Chromebook-tietokoneiden käytäntöjä, sovelluksia ja käyttöjärjestelmäpäivityksiä. Laitehallinnan lisäksi HP tarjoaa määritettävissä olevia värivaihtoehtoja6 (musta ja sähkönvihreä), joten järjestelmän ylläpitäjät voivat helposti tunnistaa ja jaella HP Chromebook 11 G4 EE -tietokoneet luokkatason, opetusryhmän tai latauskaapin mukaan.


Hinnoittelu ja saatavuus7

HP Chromebook 11 G4 EE tulee myyntiin Suomessa helmikuussa, hinta alkaen 229 €.