DNA Alppisimulaattorissa kuka tahansa voi testata, miltä tuntuu tykittää laskettelurinnettä alas jopa 100 kilometrin tuntinopeudella. Virtuaalitodellisuuteen perustuva simulaattori on osa DNA:n yhteistyötä Suomen alppimaajoukkueen kanssa, ja sitä pääsee kokeilemaan ilmaiseksi Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä 25.-27. helmikuuta.
DNA Alppisimulaattori perustuu virtuaalitodellisuuteen. Simulaattorissa lasketaan kahta erilaista harjoituslaskua, joista toisessa treenataan Super-G:tä eli supersuurpujottelua ja toisessa freestyle-laji skicrossia hyppyineen. Samsung Gear VR -virtuaalilaseilla, 360°:n videokuvalla ja äänillä luodaan paikan ja liikkeen tunne, ja tärinämatto ja tuulikone tekevät laskusta fyysisesti todellisemman.

DNA on Suomen alppihiihtomaajoukkueen pääyhteistyökumppani, ja alppilaskijat ovat olleet mukana simulaattorin luomisessa.

”Näin kokonaisvaltaisia virtuaalitoteutuksia ei Suomessa ole tähän saakka ollut tarjolla, joten tässä pääsee alppilaskun lisäksi kokemaan myös, mihin uusi teknologia pystyy. Elämystä ei voi kuvailla, se pitää itse kokea! Olemme iloisia siitä, että pääsemme toteuttamaan sponsoriyhteistyötä alppimaajoukkueen kanssa tavalla, joka hyödyntää uusinta teknologiaa ja mahdollistaa uusia kokemuksia mahdollisimman monelle”, sanoo DNA:n markkinointijohtaja Anu Shibutani.

DNA Alppisimulaattorin 360°:n videomateriaali on kuvattu Hintertuxin jäätiköllä Itävallassa. Demolaskijana toimi freestyle-laskija Niki Lehikoinen, ja videolla esiintyvät myös mm. alppihiihtäjät Victor Malmström, Eemeli Pirinen, Andreas Romar, Joonas Räsänen, Marcus Sandell ja Samu Torsti sekä valmentaja Jukka Leino.

DNA Alppisimulaattoria pääsee kokeilemaan ilmaiseksi Kampin kauppakeskuksessa hiihtolomaviikon torstaista 25.2. lauantaihin 27.2. Simulaattori on avoinna to–pe klo 11–19 ja la klo 10–18.

DNA Alppisimulaattori on kiertänyt tammi-helmikuussa jo useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Helsingin jälkeen se jatkaa kierrostaan seuraavan aikataulun mukaisesti:

3.-5.3. Kouvola, Veturi
10.-12.3. Raisio, Mylly
17.-19.3. Kuopio, Matkus
22.-24.3. Oulu, Zeppelin

Lisätietoa DNA Alppisimulaattorista löytyy osoitteesta www.dna.fi/elämys .

Virtuaalista alppilaskua voi testata myös omalla älypuhelimella ja Google Cardboard -laseilla. Videot voi ladata osoitteesta www.dna.fi/elämys .