LG Electronics on tänään esitellyt odotetun LG G5 -älypuhelimensa. Laitteessa on uudenlainen muotoilu, metallinen runko, liu’uttamalla laitteen alaosasta vaihdettava akku, sekä modulaarinen rakenne, joka tarjoaa mahdollisuuden entistä parempaan älypuhelimen käyttökokemukseen. LG Friends -rinnakkaislaitekokoelman avulla G5:n voi muuntaa esimerkiksi pieneksi kameraksi ja hifi-toistimeksi.

”Uusi LG G5 rohkaisee ihmisiä löytämään uudelleen mobiililaitteen käytön ilon”, sanoo Juno Cho, LG Electronicsin Mobile Communications -liiketoiminnan johtaja. ”G5-ekosysteemi on tulosta LG:n asiantuntijoiden pohdinnasta, onko älypuhelinten maailmaan vielä mahdollista tuoda jotain innovatiivista ja ainutlaatuista. Uskon, että kun asiakkaat viettävät hieman aikaa LG G5:n kanssa, heidän vastauksensa on myöntävä.”

Virtaviivaiseen metallirunkoon puetun G5-puhelimen akun voi vaihtaa nopeasti liu’uttamalla käytetty akku ulos ja vaihtamalla täysi akku sen tilalle. G5:n tarjoama visuaalinen kokemus on jopa edeltäjänsä G4:n tarjoamaa parempi. G5:n kameran 135 asteen laajakulmaobjektiivi antaa käyttäjän valita tavallisen objektiivin ja laajakulmaobjektiivin välillä. Aina päällä olevalta näytöltä voi nopealla vilkaisulla tarkistaa esimerkiksi ilmoitukset, päivämäärän ja ajan puhelinta herättämättä. 5,3 tuuman näytössä käytetty 3D Arc -lasi luo lämpökäsittelytekniikoiden avulla hienovaraisen kaaren ja sileän metallipinnan. G5:n takaosassa sijaitsevat kamera- ja kotinäppäimet on integroitu puhelimen runkoon ilman eristystä, jotta signaalin vastaanotto olisi mahdollisimman vahva.

LG-G5-1024-640

 

Yhtiön ensimmäinen modulaarinen älypuhelin
LG:n innovatiivisen Modular Type -muotokielen ansiosta G5 voi muuntua esimerkiksi pieneksi kameraksi ja hifi-soittimeksi. Samalla säilyy mahdollisuus akun vaihtoon.

LG-CAM-Plus

LG CAM Plus on monipuolinen kameramoduuli, joka voidaan liittää puhelimeen akkupaikan kautta. Näin käyttäjä saa laitteesta hyvän otteen ja puhelinta on mukava käyttää pienenä kamerana. LG CAM Plus -moduulissa on fyysiset virta-, sulkija- nauhoitus- ja tarkennusnäppäimet, sekä mukava käsikahva. Siinä on myös intuitiivinen automaattinen tarkennus ja valotuksen lukitus, jotka tavallisesti löytyvät vain digitaalisista kameroista. G5-puhelimeen liitettynä moduuli antaa 1 200 mAh:n lisäakkukeston, jolloin käyttäjä voi kuvata kerralla pidempiä jaksoja.

LG-HiFi-Plus

LG Hi-Fi Plus with B&O Play on yhteistyössä B&O Playn kanssa kehitetty innovatiivinen, kannettava hifi-dac-soitin, joka on suunniteltu vastaamaan huippuluokan äänentoistoa kaipaavien odotuksia. LG Hi-Fi Plus with B&O Play erottuu edukseen tyylikkään skandinaavisen muotoilunsa sekä premium-tason äänentoistoteknologiansa avulla. 32 bitin hifi-dac-soittimen sisäänrakennetun, äänenlaatua parantavan upsampling-tekniikan lisäksi LG Hi-Fi Plus with B&O Play tukee 32 bitin HD-äänentoistoa (384 kHz).

LG Hi-Fi Plus with B&O Play -soitinta voi käyttää joko G5:n moduulina tai erillisenä hifi-dac-soittimena yhdistämällä se mihin tahansa älypuhelimeen tai pöytäkoneeseen.

lg-g5-always-on

Always-on-ominaisuudella varustettu näyttö lisää käyttömukavuutta
LG G5 -puhelimen 5,3 tuuman QHD IPS Quantum -näytössä on always-on-ominaisuus, joka näyttää ajan ja päivämäärän jatkuvasti, jopa puhelimen ollessa lepotilassa. Akunkäytön minimoimiseksi LG suunnitteli näytönohjainpiirin muistin ja virransäästötoiminnon uudestaan, jotta näytön taustavalo valaisee vain pienen osan koko näytöstä. Kyseessä on samankaltainen teknologia, jota on käytetty LCD-televisioissa. Ratkaisun ansiosta always-on-näyttö käyttää ainoastaan 0,8 prosenttia akun varauksesta tunnissa.

g5-press-renders

Laajakulmaobjektiivi ja edistyksellinen käyttöliittymä
LG G5 heijastelee LG:n pitkäaikaista mainetta älypuhelinkameroiden johtajana. G5-puhelimen takana on kaksi kameraa, joista toisessa on tavallinen 78 asteen objektiivi ja toisessa puolestaan on laajin älypuhelimessa koskaan nähty, 135 asteen laajakulmaobjektiivi. Laajakulmaobjektiivi tarjoaa keskimäärin 1,7 kertaa nykyälypuhelimien kameroita laajemman katselukulman, sekä 15 astetta ihmisen näkökenttää laajemman katselukulman. Laajakulmaobjektiivin ansiosta käyttäjän on helpompi ottaa kuvia maisemista, korkeista rakennuksista ja suurista ihmisryhmistä.

G5-puhelimessa on joukko valokuvaefektejä, kuten Pop-out Picture, Film Effect ja Auto Shot. Pop-out Picture -toiminto yhdistää tavallisella objektiivilla ja laajakulmalla otettuja kuvia ja luo näin efektin kuvasta kuvan sisällä. Film Effect voi asettaa kuvaan yhdeksän erilaista filmiemulaattoria. Auto Shot on puolestaan paranneltu kameraliittymän toiminto, joka ottaa hienon selfie-kuvan tunnistaessaan kasvot.

Joukko lisälaitteita
LG esittelee kattavan LG Friends -lisälaitteiden valikoiman osana G5-ekosysteemiä. Laitteiden tarkoitus on tarjota uudenlainen mobiilikokemus, joka ylittää älypuhelinten perinteiset rajat.

LG-360-CAM

LG 360 CAM on pienikokoinen 360 asteen kamera, jossa on kaksi 13 megapikselin laajakulmakameraa, 1 200 mAh:n akku ja 4 gigatavun sisäinen muisti. Laitteen voi yhdistää G5-puhelimeen, jolloin käyttäjä voi helposti luoda 360 asteen sisältöjä. LG 360 CAM -laitteessa on manuaalinen kuvaustila, 2K-tarkkuus ja 5.1-kanavainen surround-äänitys kolmella mikrofonilla. Googlen kanssa solmitun kumppanuuden ansiosta 350 CAM -kameralla otetut kuvat voi ladata Street View -sovellukseen ja YouTube360-kanavalle. Kuvia voi myös katsella LG 360 VR -laseilla tai muilla älypuhelimilla ja laitteilla, joiden suorituskyky riittää käsittelemään 360 asteen sisältöjä.

LG-360VR

LG 360 VR -lasit ovat G5-puhelinta varten kehitetyt virtuaalitodellisuuslasit, jotka voi yhdistää G5-puhelimeen sitä varten suunnitellulla kaapelilla. Tyylikkäät lasit voi taittaa kokoon, minkä ansiosta käyttäjä voi katsella VR-sisältöjä missä ja milloin tahansa. LG 360 VR -lasit painavat vain kolmasosan verrattuna kilpailevien älypuhelinten VR-laseihin, jotka lisäksi vaativat älypuhelimen liittämisen laitteeseen. LG:n VR-lasit ovat yhteensopivat LG 360 CAM -kameralla kuvattujen 360 asteen kuvien ja videoiden sekä Google Cardboard -sisältöjen kanssa.

lg-rolling-bot-1036-003

LG Rolling Bot on rinnakkaislaite, joka pyörii kuin pallo ottaen samalla kuvia ja kuvaten videoita siihen asennetulla kahdeksan megapikselin kameralla. Rolling Bot -laitetta voi käyttää myös kodin turvalaitteena, lemmikin leikkikaluna sekä yhteensopivien kodinlaitteiden kaukosäätimenä. Langattomaan verkkoon yhdistettävän IP-kameran kautta käyttäjä voi valvoa kotiaan G5-puhelimen kautta mistä tahansa.

LG TONE Platinum (malli HBS-1100) on LG TONE Plus -sarjan uutuus. Se on Bluetooth-kuuloke, joka on ansainnut Harman Kardon Platinum -arvosanan erinomaisesta äänenlaadustaan. Äänen vääristymistä vähentävän Balanced Armature -teknologian ansiosta LG TONE Platinum tuottaa poikkeuksellisen korkeatasoista ääntä. Lisäksi se on maailman ensimmäinen Bluetooth-kuuloke, joka on varustettu aptX HD -koodekilla ja tuottaa näin häviötöntä 24 bitin äänentoistoa.

Friends Manager on sovellus, jonka avulla G5 voi vaivatta muodostaa yhteyden LG Friends -laitteisiin. Friends Manager havaitsee lähellä olevat G5:n rinnakkaislaitteet nopeasti ja helposti kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa, mikä poistaa laitteiden toisiinsa yhdistelyyn liittyvän turhan vaivan.

Enemmän suorituskykyä
LG G5 tarjoaa useita innovaatioita, jotka on suunniteltu mullistamaan mobiilituotteisiin liittyvän elämäntyylin.

LG G5 on varustettu suorituskykyisellä ja energiatehokkaalla Qualcomm Snapdragon 820 -prosessorilla, joka tarjoaa edistyksellisiä ominaisuuksia. Näitä ovat muun muassa 64 bitin suorituskyky, Adreno 530 -grafiikat, vähävirtainen digitaalinen signaaliprosessori Hexagon DSP, sekä 14 bitin Qualcomm Spectra -kuvaprosessorit, jotka on suunniteltu tuottamaan digitaalisten järjestelmäkameroiden tasoisia kuvia sekä virransäästöä. Snapdragon 820 -prosessorissa on myös integroitu X12 LTE -modeemi, joka tukee latausnopeuksia aina 600 Mbps:n nopeuteen asti (LTE Category 12) sekä lähetysnopeuksia aina 150 Mbps:n nopeuteen asti (LTE Category 13).

Qualcommin edistyksellisin prosessoriarkkitehtuuri tarjoaa kaksinkertaisen nopeuden ja virransäästön Snapdragon 810 -prosessoriin verrattuna. Adreno 530 -grafiikkaohjain puolestaan tarjoaa jopa 40 prosenttia enemmän suorituskykyä ja energiatehokkuutta. Snapdragon 820 tukee 4K-kuvausta ja -toistoa, minkä ansiosta käyttäjä voi katsella ja kuvata päivittäisiä hetkiään erittäin terävällä kuvanlaadulla. Prosessori on myös optimoitu VR-sisällöille, joten se varmistaa korkealaatuiset yksityiskohdat ja elävät värit G5-käyttäjän VR-kokemukselle.

LG G5 -puhelimessa on paranneltu aptX HD -koodekki, joka tukee 24 bitin äänentoistoa Bluetoothin välityksellä ja tuottaa rikasta ja kirkasta, häviötöntä äänenlaatua langattomasti. Kun koodekki yhdistetään LG TONE Platinum -laitteeseen, käyttäjä pääsee nauttimaan erittäin korkealaatuisesta hifi-äänentoistosta.

G5-puhelimessa on Qualcomm Quick Charge 3.0 -ominaisuus, jonka avulla puhelimen akun voi ladata erittäin nopeasti. Älykkään algoritmin ansiosta Quick Charge 3.0 on jopa neljä kertaa tavallista latausta nopeampi ja jopa 45 prosenttia edellistä sukupolvea tehokkaampi.

LG G5:n akkukesto on erinomainen vähävirtaisen sijainninarviointiteknologian (Low Power Location Estimation, LPLE) ansiosta. Ratkaisu parantaa akun tehokkuutta jopa 42 prosentilla vähentämällä sijaintiin perustuvien sovellusten virrankäyttöä.

Hinta ja saatavuus
LG G5 lanseerataan Pohjoismaissa huhtikuussa 2016. Tarkat tiedot hinnasta ja saatavuudesta ilmoitetaan lähempänä lanseerausta.

Tekniset tiedot*

 • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 820
 • Näyttö: 5,3 tuuman QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 554 ppi)
 • Muisti: 4 GB LPDDR4 RAM -muistia / 32 GB UFS ROM -muistia + microSD-muistikorttipaikka (jopa 2 TB)
 • Kamerat: takakamera 16 MP, laajakulma 8 MP, etukamera 8 MP
 • Akku: 2 800 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow
 • Koko: 149,4 x 73,9 x 7,7~8,6 mm
 • Paino: 159 g
 • Verkko: 4G / 3G / 2G
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (3.0 yhteensopiva) / NFC / Bluetooth 4.2
 • Värit: Titan / Gold / Silver / Pink

*Tiedot voivat muuttua ennen Pohjoismaiden lanseerausta.