Panasonic Toughpad FZ-F1 (Windows) ja FZ-N1 (Android) sopivat mainiosti mm. kuljetusalalle, kauppaan ja varastoihin, rakennuksille ja työmaille, teollisuuteen, huolto- ja asennustöihin sekä pelastustehtäviin.

Panasonic esitteli maailman kevyimmät täysin lujitetut tabletit Mobile World Congressissa Barcelonassa. Vain noin 280 grammaa painavissa uutuuslaitteissa on muun muassa 4,7 tuuman kosketusnäyttö, kahdella SIM-korttipaikalla varustettu puhelin, monipuoliset datayhteydet, runsaat liitännät sekä sisäänrakennettu viivakoodinlukija.


Panasonic Toughpad FZ-F1 ja FZ-N1 kestävät pudotuksen 1,8 metrin korkeudelta ja ne on suojattu pölyltä ja kosteudelta IP67-luokituksen mukaisesti, eli ne kestävät hetkellisen upottamisen veteen.

4,7-tuumaista ja HD-tasoista monikosketusnäyttöä on helppo lukea kirkkaassakin auringonpaisteessa ja sitä voi käyttää sateessa tai hansikkaat kädessä. Tarkkaa piirtämistä tai allekirjoituksia varten on lisävarusteena saatavana joko passiivinen tai aktiivinen kynä.

MUBL5387

Laitteen takana sijaitsevan 2D-viivakoodinlukijan ergonomisen muotoilun ansiosta laitetta on helppo käyttää yhdellä kädellä. Viivakoodinlukija on asetettu sellaiseen kulmaan, että käyttäjä näkee näytön viivakoodin luennan aikana, jolloin työ sujuu nopeammin. Muotoilu myös vähentää rasitusvammojen vaaraa, sillä kyynärpäätä tai rannetta ei tarvitse taivuttaa viivakoodia lukiessa.

”Toughpad FZ-F1 ja FZ-N1 ovat luokassaan markkinoiden kevyimpiä ja viivakoodinlukijan muotoilu tekee niistä erittäin mukavia käytössä”, sanoo toimialajohtaja Kyösti Ollila Kaukomarkkinat Oy:stä. ”Pienestä koostaan ja keveydestään huolimatta uutuuslaitteet on muiden Toughpad-laitteiden tapaan rakennettu kestämään rankoissakin olosuhteissa.”

Puhetta ja dataa
Panasonic Toughpad FZ-F1 ja FZ-N1 on varustettu sekä 4G LTE että 3G data- ja puheyhteyksillä. Laitteissa on kaksi micro-SIM-paikkaa. Kolme mikrofonia vaimentavat taustamelua ja kaksi kaiutinta tuottavat jopa 100 dBA:n äänenvoimakkuuden, jotta puhelut onnistuvat myös meluisassa ympäristössä. Langattomia yhteyksiä varten tableteissa on  WiFi, Bluetooth ja NFC. Laitteen takana on 8 megapikselin kamera ja edessä 5 megapikselin kamera videopuheluja varten. Niissä on myös micro-USB-liitäntä ja micro-SD-korttipaikka.

Windows tai Android
Valittavana on kaksi käyttöjärjestelmää. FZ-F1 on yksi ensimmäisistä Windows 10 IoT Mobile Enterprise -käyttöjärjestelmää hyödyntävistä laitteista. FZ-N1:n Android 5.1.1 -versio sisältää Android for Work -toiminnot, jonka ansiosta IT-osastot voivat erottaa käyttäjän työssään tarvitsemat ja henkilökohtaiset tiedot ja sovellukset. Tämä helpottaa hallintoa ja lisää tietoturvaa.

Suorittimena on Qualcomm® SnapdragonTM Quad-core CPU 2GB RAM-muistilla ja laitteissa on 16GB flash-muistia.

RM151_multi device cradle_image_N1_And

Hyvä akunkesto
Laitteet toimivat perusakulla jopa kahdeksan tuntia, ja lisävarusteena saatava tehoakku antaa jopa 16 tunnin käyttöajan. Akun voi vaihtaa työtä keskeyttämättä. Uusiin tabletteihin on saatavilla oma autoteline, jossa irroitus ja kiinnitys käy yhdellä kädellä. Muita lisävarusteita ovat pöytätelakka, latausteline, ja käsihihna. Laitteiden verkkolaitteet ovat yhteensopivat aiempien 5-tuumaisten Toughpad-mallien FZ-X1 ja FZ-E1 kanssa.

Hinnat ja saatavuus
Panasonic Toughpad FZ-N1 Android 5.1.1 -tabletti on saatavilla kesäkuussa 2016. Toughpad FZ-F1 Windows 10 IoT Mobile Enterprise -malli on saatavilla vuoden toisella puoliskolla. Molempien laitteiden arvioitu veroton hinta on noin 1800 euroa. Laitteilla on kolmen vuoden takuu.