Sony Mobile kasvattaa Xperia -perhettään ja esittelee uuden Xperia X -älypuhelinsarjan Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa. Sarjan teknisesti edistyneimmät lippulaivamallit ovat Xperia X ja Xperia XPerformance, kun taas Xperia XA on yksilöllisesti suunniteltu keskihintaluokan älypuhelinmalli. Sonyn visio tulevaisuuden viestintätavoista sisältää paljon älykästä tekniikkaa, mikä näkyy jo uudessa Xperia X-sarjassa.Xperia -tuotesarja tuleekin täydentymään älylaitteilla tulevaisuudessa.

Xperia X -sarjan myötä menestyksekäs Xperia-tarinamme saa aivan uuden luvun. X-sarjan kolme uutta puhelinta tarjoavat jokaiselle jotakin, keskihintaluokan yksilöllisesti suunnitellusta älypuhelimesta premium -luokan älypuhelimeen, jossa on kaikkein kehittyneimmät toiminnot. Yhteistä kaikille malleille on muun muassa erittäin laadukas kamera sekä uudenlainen muotokieli, jonka ansiosta puhelimet sopivat entistäkin paremmin käteen. Uudenlainen muotoilu ja huomiota herättävät värit puhuttelevat uskoaksemme vielä useampaa ihmistä kuin aiemmin, sanoo Rikard Skogberg, Sony Mobilen Pohjoismaiden PR- ja tuotepäällikkö.
Xperia X Performance Colours

Xperia X -sarja: Xperia X, Xperia X Performance ja Xperia XA

Xperia X -sarja on uudistanut Xperia-perheen keskeisimmät tuntomerkit: kameran, akun ja muotoilun.

Xperia-mallien kamerat ovat jo kauan olleet huippuluokkaa;  Xperia Z5 -sarjan kamera on arvostetun DxOMark-testilaboratorion listan kärjessä. Lippulaivamalleillaan Xperia X -sarja vie kameratekniikan aivan uudelle tasolle. Malleissa on ennakoiva hybridiautomaattitarkennus: yhteistyössä Sonyn suunnittelijoiden kanssa α-järjestelmäkameroille kehitetty tekniikka, joka seuraa kohdetta kuva-alalla, ennakoi sen liikkeitä ja pitää kohteen aina tarkennettuna. Toimintakuvaus nousee uudelle tasolle, ja kaikki hetket tallentuvat täydellisen terävinä. Sumeista kuvista ei tarvitse enää huolehtia.

Xperia X– ja Xperia X Performance -puhelinten kamerassa on suuri 1/2,3 tuuman ja peräti 23 megapikselin Exmor RS -kenno, joten mallit sopivat erittäin laadukkaaseen valokuvaukseen. Myös etukameraa on uudistettu, siinä on nyt 13 megapikseliä sekä Sonyn älykäs automaattitila.

Myös Xperia XA -mallin 13 megapikselin takakamerassa sekä 8 megapikselin etukamerassa on nopea automaattitarkennus.

Xperia X -sarjan akku kestää jopa kaksi vuorokautta*. Lisäksi Sony on yhteistyössä Qnovon kanssa kehittänyt Xperia X– ja Xperia X Performance -puhelimiin mukautuvan latauksen – tekniikan, jonka ansiosta lataus on entistä älykkäämpää ja tehokkaampaa. Akku kuormittuu vähemmän, minkä ansiosta sen käyttöikä pitenee**.

Kaikkien Xperia X -sarjan mallien muotoilu on uudistettu yhteistyössä Sonyn Lundissa sekä Tokiossa sijaitsevien toimipisteiden kesken. Kaikissa malleissa on 5 tuuman näyttö. Puhelimien koko, muoto ja materiaali on valittu huolellisesti, jotta ne sopivat mukavasti käteen ja ovat yksinkertaisia käyttää. Uusia muotoilullisia yksityiskohtia ovat pyöristetyt kulmat sekä pyöreämpi lasi. IP65/68-luokituksen mukainen Xperia X Performance on lisäksi vesi- ja pölytiivis***.

Kaikissa malleissa on tehokkaat prosessorit: Qualcomm® Snapdragon™ 650 -prosessori (Xperia X), Qualcomm® Snapdragon™ 820 (Xperia X Performance) ja Mediatek Helio™ P10 (Xperia XA).

Xperia X -sarja Suomessa

Xperia X tuodaan markkinoille touko-kesäkuun vaihteessa, ja sen suositeltu vähittäishinta on noin 600€*

Xperia XA tuodaan markkinoille kesäkuussa, ja sen suositeltu vähittäishinta on noin 300€*

Xperia X Performance tuodaan markkinoille kesä-heinäkuun vaihteessa, ja sen suositeltu vähittäishinta on noin 700€*

Xperia X Performance Black Group

* Lopullinen suositushinta vahvistetaan lanseerauksen yhteydessä.

Kaikki mallit ovat saatavilla valkoisena ja mustana sekä väreinä limekulta ja ruusukulta. Jokaiselle mallille on saatavana erilaisia, puhelimeen väreiltään yhteensopivia kuoria.

• • •

Uusi Xperia-konsepti – koneoppimista, sensoreita ja luonnollista käyttöliittymää hyödyntävä viestintävisio

Xperia X -sarjan puhelimien lisäksi Sony esittelee useita Xperia -älytuotekonsepteja.

Xperia Ear Grey Right

Xperia Ear

Xperia Ear on uuden sukupolven langaton nappikuuloke, joka mahdollistaa uudenlaisen viestinnän. Sen ansiosta pysyt ajan tasalla ympäristön tapahtumista pitämättä älypuhelintasi koko ajan käsillä. Xperia Ear kertoo sinulle liikkeellä ollessasi hyödyllistä tietoa kuten päivän aikataulusi, säätilan sekä uutiset. Voit äänikomennoin pyytää Xperia Ear -kuuloketta soittamaan puheluita, opastamaan liikkumisessa tai tekemään Google-hakuja tai muistiinpanoja.

Xperia Ear yhdistetään Android-puhelimeen helposti NFC- ja Bluetooth-liitäntöjen kautta. Akku kestää koko päivän**** ja se on helppo ladata taskussa tai laukussa pidettävällä kannettavalla kotelolla.

Xperia Eye

Xperia Eye

Xperia Eye on kamerakonsepti, jolla päivän tapahtumat saa talteen helposti ja laadukkaasti. Kamera on erittäin pienikokoinen, sitä voi kantaa kaulassa tai sen voi kiinnittää paitaan. 21 megapikselin Exmor RS -kennon ja kehittyneen laajakulmaobjektiivin ansiosta Xperia Eye tallentaa kuvat suuressa ja luonnollisessa kuva-alassa. Lisäksi se tallentaa 4K- ja livestream-kuvaa. Sen älykäs automatiikka käyttää kuvien tallennuksessa apuna ääntä ja kasvonilmeitä, minkä ansiosta tallennat jokapäiväiset hetket tekniikkaa miettimättä.

sony-xperia-projector-9-720x720

Xperia Projector

Xperia Projector -konsepti vie perheen seinäkalenterin digitaaliselle aikakaudelle. Xperia Projector heijastaa seinälle interaktiivisen kuvan, jolloin koko perhe voi jakaa sen avulla uutisensa ja menonsa toisilleen. Xperia Projectoria ohjataan koskettamalla, liikkeillä ja äänikomennoin aivan kuin tavallista älypuhelinta.

Xperia Agent

Xperia Agent

Xperia Agent on ikään kuin henkilökohtainen apulainen, joka on ohjelmoitu muistamaan tietoja sinusta, kiinnostuksenkohteistasi ja profiilistasi sekä jakamaan niiden perusteella juuri sinulle hyödyllisiä tietoja ja suosituksia. Xperia Agentia ohjataan helposti äänikomennoin. Sen kautta voi ohjata myös muuta kodin elektroniikkaa. Xperia Agentissa on sisäänrakennettu kamera ja projektori, joka Xperia Projectorin tavoin heijastaa sisällön mille tahansa tasaiselle pinnalle.

RM-X7BT

Älykäs ääni autoon

Xperia-konseptin lisäksi markkinoille tuodaan autoon tarkoitettu Bluetooth-moduuli, RM-X7BT, jonka avulla on helppo käyttää älypuhelinta ja toistaa musiikkia ajon aikana. Moduulin avulla voit selata suosikkikappaleitasi, soittaa handsfree-puheluita ja vastaanottaa navigointiohjeita älypuhelinta käsittelemättä.

Tekniset tiedot

Xperia XA Xperia X Xperia X Performance
MitatPaino 143,6 mm x 66,8 mm x 7,9 mm< 138 g 143 mm x 69 mm x 7,9 mm< 156 g 143,7 mm x 70,4 mm x 8,7 mm< 165 g
Muotoilu Kehyksetön reunasta reunaan -näyttö Sormenjälkitunnistin mahdollistaa nopean ja turvallisen lukituksen Sormenjälkitunnistin mahdollistaa nopean ja turvallisen lukituksen
IP65/IP68-luokituksen mukaisesti vesitiivis ja pölynkestävä3
Prosessori Mediatek Helio™ P10, 8-ytiminen ja 64-bittinen prosessori Qualcomm® Snapdragon™ 650, 6-ytiminen ja 64-bittinen prosessori Qualcomm® Snapdragon™ 820, 4-ytiminen ja 64-bittinen prosessori
Muisti RAM-muisti: 2 GtFlash-muisti: 16 Gt (tukee microSD™-kortteja 200 Gt:hen asti) RAM-muisti: 3 GtFlash-muisti: 32 Gt (tukee microSD™-kortteja 200 Gt:hen asti) RAM-muisti: 3 GtFlash-muisti: 32 Gt (tukee microSD™-kortteja 200 Gt:hen asti)
Näyttö 5” HD 720pMobile BRAVIA engine 2 5” Full HD 1080pTRILUMINOUS-mobiilinäyttö 5” Full HD 1080pTRILUMINOUS-mobiilinäyttö
Yhteydet LTE Cat4, Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.1 LTE Cat6, Wi-Fi, NFC,
Bluetooth 4.2
LTE Cat9, Wi-Fi, NFC,
Bluetooth 4.2
Akku Jopa kaksi vuorokautta, 2 300 mAh Quick charging Pump Express+ 2.0 (10 minuutin latauksella 5,5 h käyttöaikaa) Jopa kaksi vuorokautta, 2 620 mAhQualcomm® Quick Charge 2.0 (10 minuutin latauksella 5,5 h käyttöaikaa)Yhteistyössä Qnovon kanssa kehitetty mukautettu lataus 2700 mAh Qualcomm® Quick Charge 2.0 (10 minuutin latauksella 5,5 h käyttöaikaa)Yhteistyössä Qnovon kanssa kehitetty mukautettu lataus
Kamera 1/3”:n 13 megapiks. kamera, jossa Exmor RS™ -mobiilikuvakenno ja hybridiautomaattitarkennus 5x clear image zoomSony Exmor RS™ -mobiilikuvakennoVideokuvanvakainHDR-kuvaAuto Scene Recognition -toiminto 23 megapiks. kamera, jossa Exmor RS™ -mobiilikuvakennoEnnakoiva hybridiautomaattitarkennusQuick launch
24 mm:n G-laajakulmaobjektiivi5x clear image zoomHDR-kuvat ISO 12 800, valokuva / 3 200, videoSteadyShot-tekniikanIntelligent Active Mode -asetusSuperior AutoFull HD -video
23 megapiks. kamera, jossa Exmor RS™ -mobiilikuvakenno ja ennakoiva hybridiautomaattitarkennusQuick launch24 mm:n G-laajakulmaobjektiivi5x clear image zoom HDR-kuvat ISO 12 800, valokuva / 3 200, videoSteadyShot-tekniikanIntelligent Active Mode -asetusSuperior AutoFull HD -video
Selfiekamera 8 megapiks. kamera, jossa Sony Exmor R™ -mobiilikuvakennoLaajakulmakamera (88 astetta)VideokuvanvakainHDR-kuvaAuto Scene Recognition -toiminto 13 megapiks. kamera, jossa Exmor RS™ -mobiilikuvakenno22 mm:n F2.0-laajakulmaobjektiiviSteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetusSuperior Auto 13 megapiks. kamera, jossa Exmor R™ -mobiilikuvakenno22 mm:n F2.0-laajakulmaobjektiiviSteadyShot-tekniikan Intelligent Active Mode -asetusSuperior Auto
Ääni Clear Audio+ High-Res Audio: LDAC, FLAC, ALAC, DSDDSEE-HXDigitaalinen kohinanvaimennusS-Force Front surround -ääniStereokaiuttimetClearAudio+ High-Res Audio: LDAC, FLAC, ALAC, DSDDSEE-HXDigitaalinen kohinanvaimennusS-Force Front surround -ääniStereokaiuttimetClearAudio+
Suunniteltu lanseeraus Kesäkuu 2016 Touko-kesäkuun vaihde 2016 Kesä-heinäkuun vaihde 2016
Suunniteltu suositeltu vähittäishinta Noin 300€* Noin 600€* Noin 700€*

* Lopullinen suositushinta vahvistetaan lanseerauksen yhteydessä.

*) Koskee valikoituja malleja. Akunkesto on mitattu käyttäen apuna Sony Mobile Communications AB:n älypuhelimien käyttäjäprofiilia, joka on määritelty syyskuussa 2014 edustamaan tavallista älypuhelimen käyttäjää. Profiiliin kuuluu erilaisia käyttöskenaarioita (puhelut, tekstiviestit, Internetissä surffaus, sosiaalinen media, pelaaminen, musiikki, valokuvaus, kuvien katselu, videoiden toisto verkossa, videoiden tallennus ja toisto).

**) Sony Mobilen ja Qnovon suorittamien testien mukaan akunkesto on tuplaantunut verrattuna Xperia Z2:een. Tulos voi vaihdella.

***) XperiaX Performance on vesitiivis ja pölynkestävä, joten yllättävä sade ei haittaa ja puhelimen voi tarvittaessa huuhdella vesihanan alla. Mutta muista, että kaikkien liitäntöjen ja suojusten on oltava täysin kiinni. Et saa upottaa laitetta kokonaan veteen tai altistaa sitä merivedelle, suolavedelle, kloorivedelle tai muille nesteille, kuten juomille. Laitteen väärinkäyttö mitätöi takuun. Laitteen suojaluokitus on IP65/68. Lisätietoja on osoitteessawww.sonymobile.com/waterproof.
Huomaa, että Xperiassa on liittämistä ja latausta varten USB-liitäntä, jossa ei ole suojakantta. USB-liitännän on oltava täysin kuiva, ennen kuin lataat laitteen.

****) Akunkesto on arvioitu 3,5 tunniksi jatkuvan käytön perusteella, latauskoteloa käyttämällä akunkesto on arvioitu 12 tuntia pidemmäksi.  Mittaus on tehty käyttäen apuna Sonyn lisävarusteiden käytön tyyppiprofiilia (mukaan lukien esimerkiksi äänikomennot, puhelut ja viestien sanelu. Suorituskyky voi vaihdella käyttäjän mukaan).