Huawei Consumer Business Group (BG) ja Leica Camera AG julkistivat Lontoossa pidetyssä tilaisuudessa strategisen kumppanuutensa. Yhteistyön tavoitteena on hyödyntää molempien erikoisosaamista viedäkseen älypuhelinkuvauksen uudelle tasolle.

Vuonna 2012 Huawei nousi maailman kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi. Vuonna 2015 se oli ensimmäinen kiinalainen yhtiö, joka saavutti yli 100 miljoonan älypuhelimen vuosimyynnin rajan. Vuonna 2014 Huawei pääsi ensimmäisenä kiinalaisena yhtiönä Interbrandin Best Global Brand -listalle ja vuonna 2015 se nousi samaisella listalla sijalle 88 muun muassa lanseeraamalla arvostetut Huawei Watchin ja Huawei P8 -puhelimen. Vuonna 2016 Huawei haastaa osaamisensa ryhtymällä yhteistyöhön Leica Cameran kanssa. Sen tavoitteena on viedä kuluttajille tärkeät älypuhelinten kuvausominaisuudet uudelle tasolle.

Ikoninen, yli 100 vuotta toiminut kameravalmistaja Leica Camera on tunnettu kevyistä, katukuvaajapioneerien arvostamista kameroistaan sekä maailmanluokan optisista linsseistään. Leica-kamerat edustavat saksalaista insinööritaitoa parhaimmillaan ja se houkuttelee edelleen uusia käyttäjiä statusarvon ansainneella Leica-designillaan.

“Valitsemme kumppanimme huolella. Tämän kumppanuuden myötä tarjoamme laajalle asiakaskunnallemme kahden johtavan brändin yhteistyön tuloksena jotakin uutta kuvauksen saralla”, sanoo Huawei Consumer BG:n toimitusjohtaja Richard Yu. “Leica on oman toimialansa legenda, emmekä usko että mikään muu valmistaja on uudistanut alaa samassa mittakaavassa kuin he. Me Huaweilla olemme äärimmäisen ylpeitä tästä kumppanuudesta.”

“Huawein ja Leica Cameran yhteistyö on osoitus kahden nopeasti kasvavan ja maailmanlaajuisesti aktiivisen brändin intohimosta haastaa teknologian tarjoamat mahdollisuudet. Innovatiivisuuden lisäksi yhtiömme ovat sitoutuneet korkeisiin laatustandardeihin. Yhteistyö Huawein kanssa tarjoaa Leica Cameralle erittäin hyvän mahdollisuuden viedä sen optinen osaaminen uuteen tuotesegmenttiin ja avata siten uusia business-mahdollisuuksia mobiililaitteiden saralla. Älypuhelimet ovat tärkeä osa valokuvaamisen maailmaa ja tätä kautta Leica tavoittaa aivan uuden kohderyhmän sekä sovellusmahdollisuuksien maailman”, sanoo Leica Camera AG:n toimitusjohtaja Oliver Kaltner.

“Leican legendaarisuus muodostuu pitkästä kokemuksesta, innovatiivisuudesta, äärimmäisestä tarkkuudesta ja käsityötaidosta. Olen hyvilläni, että perinteinen saksalainen keskikokoinen yhtiö, kuten Leica Camera, voi tarjota arvonsa ja optimisen osaamisensa Huaweille tämän pitkäaikaisen yhteistyökumppanuuden kautta ja olla viemässä älypuhelimilla kuvaamista uudelle tasolle”, toteaa Leica Camera AG:n pääomistaja ja hallintoneuvoston puheenjohtaja Dr. Andreas Kaufmann.