LONTOO, 6.4.2016 – Huawei Consumer Business Group julkisti tänään virallisesti uuden, odotetun Huawei P9 -puhelimensa. Puhelin on Huawein ja ikonisen kamerabrändin Leican kehitysyhteistyön tulosta. P9 vie älypuhelinkuvaamisen tarkkuudessa ja valon taltioinnissa uudelle tasolle sen kaksoislinssikameralla, joka ikuistaa niin väri- kuin mustavalko-kuvat Leicalle ominaiseen yksityiskohtaiseen tyyliin. 5,2 tuuman Full-HD-näyttö, Huawein Kirin 955 -piirisarja sekä Android Marshmallow 6.0 -käyttöjärjestelmä tekevät Huawei P9:stä yhden vuoden merkittävimmistä puhelinlanseerauksista.

Huawei P9 -mallistossa yhdistyy esteettinen muotoilu, viimeistellyt yksityiskohdat ja huipputeknologia. Huawei P9 -mallisto vahvistaa Huawein asemaa premium-puhelinten valmistajana. ”Tiedämme, että ihmiset ottavat vuosittain miljardeja kuvia ja siksi kuvaamisesta on tullut yksi puhelimen hankkimisen tärkeimmistä kriteereistä. Leican kanssa luomamme Huawei P9 haastaa älypuhelimissa käytetyn linssiteknologian ja on samalla puhelinkuvaamisen suunnannäyttäjä”, toteaa Huawei Business Groupin toimitusjohtaja Richard Yu.

“Olemme iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä samanhenkisten, visuaaliseen tulevaisuuteen panostavien partnereiden, kuten Huawein kanssa”, sanoo Oliver Kaltner, Leica Camera AG:n toimitusjohtaja. “P9:ssä yhdistyy Huawein intohimo innovaatiota kohtaan sekä meidän kamera- ja linssiteknologiakokemus.”

Huippukamera, joka kulkee aina mukana

Huawei P9:n kuvausominaisuudet on kahden toimialansa edelläkävijän vahva taidonnäyte aina optisista linsseistä sensoreihin, prosessointialgoritmeihin ja kuvainformaation käsittelynopeuteen. P9:n RGB-kamera tallentaa värikuvat runsaan kylläisinä, kun taas musta-valko-kuvissa korostuu muun muassa niiden tarkkuus. P9:n takakamerat toimivat yhtä aikaa mahdollistaakseen parhaan mahdollisen kuvanlaadun. Lisäksi Huawei P9:ssä voi valita kolmesta Leica-kuvausmoodista: Standard, Vivid Colors ja Smooth Colors, jotka antavat kuville kuvausmoodin mukaisen hienosäädön. Kaksoiskameraratkaisun ansiosta P9:n kyky taltioida kuvia hämärässä on huippuluokkaa.

a8a4449329b49314_800x800ar

P9:n kuvausominaisuuksiin kuuluu myös Huawein Hybrid Focus -tekniikka, jonka ansiosta P9 tallentaa kuvat nopeasti, tarkasti ja stabiilisti. Puhelimessa on kolme tarkennusvaihtoehtoa laser, syväterävyys ja kontrasti, joista se automaattisesti valitsee tilanteeseen sopivimman vaihtoehdon. P9:n valovoimaisen linssin avulla käyttäjät voivat vapauttaa luovuutensa. Huawei P9:ssä voi kokeilla terävyysalueen vaikutusta säätämällä kameran aukkoa kuitenkin siten, että pääkohde tallentuu kuvaan edelleen tarkkana. ”Leica ja Huawei jakavat periksi antamattoman asenteen laadukasta kuvaamista kohtaan. Yhteistyömme mahdollistaa sen, että yhä laajemmalla kuluttajaryhmällä on käsissään huippuluokan kuvaustyökalu”, Leican toimitusjohtaja Oliver Kaltner toteaa.

Huawei P9 on teollisen muotoilun taidonnäyte. Tyyliltään se noudattaa Huawein P-sarjalle ominaista eleettömän esteettistä linjaa. Sen runko on alumiinia ja näyttö kestävää 2.5D-lasia. 64 GB:n versiossa on ainutlaatuinen, toimialalla täysin uutta tekniikkaa edustava Haze Gold -viimeistely, joka yhdessä metallihionnan kanssa muodostaa aistikkaan kuultavan pinnan. Ceramic White -versiossa on puolestaan premium-autoista tuttu helmiäispinta, jonka ansiosta puhelimen kuoren väri näyttäytyy eri valaistuksessa eri sävyissä.

Tehoja ja kiistatonta suorituskykyä

Huawein tekninen osaaminen näkyy P9:ssä; 5,2 tuuman 1080p -näytön puhelimessa on iso 3000 mAh:n akku. P9 on Huawein ensimmäinen puhelin, jossa on yhtiön oma 2.5 GHz, 64-bittinen, ARM-pohjainen Kirin 955 -prosessori. Uutuuspuhelimessa on myös kolmoisantenniratkaisu, joka mahdollistaa vahvan verkkoyhteyden missä päin maailmaa tahansa. P9:ään on asennettu Huawein viimeisin biometrinen sormenjälkitunnistinteknologia. Se sekä nopeuttaa puhelimen avaamista että suojaa tehokkaasti käyttäjän henkilökohtaiset tiedot ja asetukset.

Huawei P9:n hinta on alkaen 549 euroa. Ennakkomyynti alkaa Suomessa 8.4.2016. Varsinainen myynti alkaa 29.4.2016.

Tekninen yhteenveto

P9
Koko Pituus: 145mm; Leveys: 70.9mm; Syvyys: 6.95mm; Paino: 144g
Näyttö 5.2” FHD, 2.5D lasi
CPU Huawei Kirin 955 (64-bit),Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)
Käyttöjärjestelmä Android(TM) 6.0
Emotion UI EMUI 4.1
Muisti 32GB ROM, 3GB RAM – 64GB ROM, 4GB RAM
Kamera Takana: Dual 12MP (Monochrome & RGB) Edessä: 8MP
Akku 3,000 mAh

Puhelin ennättää myyntiin huhtikuussa 29 maassa mm. Alankomaissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Norjassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Saksassa. Myös Suomi kuuluu näiden ensimmäisten maiden joukkoon.